www.boswachtersblog.nl/ Ameland

De houthakkers van Ameland

19 november 2015 Robert Pater in Ameland

Het broedseizoen is inmiddels alweer een poos voorbij en dat geeft ons groen licht om weer te gaan zagen in het bos. Jaarlijks vullen wij een groot deel van de winter met zaagwerkzaamheden in de bossen van Ameland. Er is nog veel stormhout te zagen van de zware storm in 2013 en hiermee zullen we ook verder gaan.

Niet al het stormhout kan en zal worden verwijderd. Wanneer het geen gevaar oplevert kunnen wij besluiten om het te laten liggen, want ook dat is natuur. Tevens bieden deze bomen veel dieren een gelegenheid om te schuilen of nesten te maken.

Ook worden er controles uitgevoerd langs de wegen en paden. Er wordt gekeken naar verschillende gevaren zoals dode bomen, dode takken of scheef hangende bomen. Wanneer nodig worden deze verwijderd. Dode bomen midden in de bosvakken blijven staan. Deze zijn essentieel voor veel soorten insecten en de spechten maken er hun nestholen in.

De link hieronder verwijst u naar een kort filmpje van het vellen van een Populier.

video vellen van een Populier op Ameland

 

reageren

geef een reactie

  • Still golden buttons flowers on Ameland island | Dear Kitty. Some blog
    19 november 2015 om 15:21

    […] This video is about felling a dead poplar tree on Ameland. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog