www.boswachtersblog.nl/ Ameland

De Grote Sterns van Ameland zitten er warm bij

6 januari 2016 Robert Pater in Ameland

Terwijl men hier op Ameland op de fietspaden kan schaatsen zitten ‘onze’ Grote Sterns er warm bij. Via Allix Brenninkmeijer hebben we weer prachtige terugmeldingen gekregen. Twee hiervan zelfs vanuit Zuid Afrika!

Het gaat hier om vogels welke in 2014 op de Feugelpôlle zijn voorzien van een kleurring. Vogel nummer Rood A06 werd op 20-12-2015 afgelezen bij Swakopmund-Namibië en vogel nummer Rood A62 werd op 21-12-2015 afgelezen bij Walsvisbay-Namibië. Beide vogels zijn op 21-06-2014 geringd te Ameland

Ook minder ver van huis worden Amelandse Grote Sterns gezien. Onder andere vanuit het zuiden van Spanje en Normandië. Op de bijgevoegde foto staat een Grote Stern met een rode kleurring. Deze foto is gemaakt op 08-10-2015 te Strouanne (bij Calais).

 

(informatie verkregen van Ricus Engelmoer en Allix Brenninkmeijer)

Sandwich Tern Arnhem red A31 Strouanne 8.10.2015
Amelandse Stern A31 bij Calais
reageren

geef een reactie

  • Dutch Ameland Sandwich terns now in Namibia | Dear Kitty. Some blog
    6 januari 2016 om 18:36

    […] Robert Pater on Ameland island in the Netherlands reports today about Sandwich terns, ringed on […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog