www.boswachtersblog.nl/ Ameland

De Krûmels zijn los

12 februari 2016 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Wethouder Bakema en de kinderen van OBS ’t Ienster hebben vandaag het Krûmeltjes-spoor feestelijk geopend. Met deze opening is het Ballumerbos een mooie en belevingsvolle familiewandeling rijker.

De aanloop naar deze wandeling kent een lange weg. Eind 2014 kwamen Olga Wouters en Ari van Hardeveld naar ons toe of we mee wilden werken aan het ontwikkelen van een wandeling, die vooral bedoeld is voor kleinere kinderen. Met (subsidie)gelden van Plattelandsprojecten, gemeente, plaatselijke sponsoren en Dorpsbelang Ballum en materiële ondersteuning van Staatsbosbeheer is er vorig jaar en ook begin dit jaar hard gewerkt om het te realiseren. Een zeer leuk initiatief dat al gauw veel enthousiaste vrijwilligers op de been bracht. Met vallen en opstaan hebben zij een leuke wandeling ontwikkeld, waarbij kinderen dol enthousiast op zoek gaan naar de Krûmels, fantasiewezentjes, die bij Ballum graag wonen omdat het daar heerlijk rustig en veilig is. Overdag een steen maar ’s nachts veranderen ze in een Krûmel en waken ze over de natuur. Ze hebben een mooi pad gemaakt waar je van alles  ziet van grote spinnen tot kleine muisjes.[slideshow]

Vandaag werd de wethouder door Krûmel Strûkje meegenomen voor een wandeling. Als dank aan de Krûmels hebben de kinderen van ’t Ienster hun eigen krûmelstenen gemaakt en aan de bewoners van het bos gegeven. Een feestelijk moment en een aanrader om eens af te reizen naar het Ballumerbos nabij Roosduinen en op zoek te gaan naar de Krûmels. Ook is er een mogelijkheid om een leuk boekje over de Krûmels en de wandeling te kopen. Neem dan even contact op met krumeltjesspoor@gmail.com.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog