www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Eén dag per jaar heeft Ballum een Staatsbosbeheer-straat

29 juli 2016 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Gisteren in alle vroegte vertrokken vele karren met oude ambachtspullen richting Ballum. Ook Staatsbosbeheer had de auto’s vol geladen. In Ballum bouwden we de Looweg om tot de Staatsbosbeheer-straat. Op deze wijze droegen wij ons steentje bij aan de wederom goed georganiseerde Ambachtelijke Dag.

Er was voldoende reuring rondom onze kraam. Er werden weer vele houten schijven voorzien van naam, hartje of vuurtoren door Lex, Robert, Harry en Jetse. Maar ook onze collega uit Vlieland Pieter was van de partij. Als woodcarver toverde hij met zijn motorzaag uit een boomstam een heuse pinguïn, wat uiteraard veel bekijks trok.

Er was voldoende informatie te halen over onze mooie gebieden op het eiland. Naast bovengenoemde heren werd de Staatsbosbeheer-straat bemand door o.a. Tamara, Iris, Rosa, Marjan en Daan. Het was namelijk niet alleen maar passief toekijken voor de toeschouwers. De hersenen werden gekraakt met het spelletje “Wat is het?”. En je spierkracht testen kon bij het ‘Bijl hangen’. Het blijkt dat de volwassen niet zijn opgewassen tegen het kindergeweld. De beste hangers waren Jade Germeraad (6 jaar) en Bennet Felsner (9 jaar). Beiden wisten meer dan 2 minuten aan de bijl stok te blijven hangen. Voor deze prestatie krijgen ze een leuke beloning thuis gestuurd. Ook het spelletje “Wat is het?” heeft een jeugdige winnaar opgeleverd. Joost Hunse (8 jaar) is uit de bus gerold en zal een leuke verrassing ontvangen.

Wij kijken terug op een zeer gelsaagde dag en zien jullie graag terug bij de volgende Ambachtelijke Dag bij de Staatsbobeheer-straat te Ballum. Of misschien wel eerder….[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog