www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Fietsdag: “Heen en weer rondom Ballum”

18 mei 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Vrijdag 26 mei na Hemelvaartsdag kun je de dag fietsend beginnen op Ameland. Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat organiseren namelijk wederom de fietsdag. Laat je informeren door organisaties of bedrijven, geniet van de omgeving, neem de tijd en maak er een leuke dag van. Zoals elk jaar zetten we een mooie tocht uit, die dit jaar zal starten in het centrum van Ballum. Tussen 10 en 12 uur is de start en ga je op weg om een rondje te maken. Samen met vele andere natuurorganisaties en bedrijven wordt de fietsdag altijd een gezellige gebeuren die je domweg niet mag missen.

 

Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om even af te stappen en op adem te komen bij de verschillende informatiepunten. Je hebt niet in de gaten dat je al gauw heel wat kilometers bij elkaar fietst. De route is te ontcijferen aan de hand van een fotopuzzeltocht en zorgt dat je geen enkel punt mist. Tevens worden de hersenen geprikkeld om de puzzel op te lossen. Het is wel even opletten, omdat je misschien wel het heen en weer gaat krijgen. Maar de oplettende fietser zal overal komen op deze tocht.

Er wordt op de vrijdag na Hemelvaart altijd veel georganiseerd op Ameland. Om te voorkomen dat je ander evenement zult missen, eindigt de tocht op een plek waar je de benen kunt strekken en nog voldoende tijd hebt om in de kofferbakken te kijken. Je ontvangt daar een leuke verrassing die gebruikt kan worden in het dorp Ballum. Je moet dan wel de oplossing van de puzzeltocht inleveren bij de Staatsbosbeheer kraam.

Kortom tot vrijdag 26 mei, pak de fiets en ga heen en weer rondom Ballum!

 

reageren

geef een reactie

  • Jan
    19 mei 2017 om 10:38

    Leuk initiatief. Duimen voor goed weer !
    Heb wel een vraag. In het bericht staat dat de start is tussen 10 en 12 uur. Dit is nogal ruim. Of is de start om 10 uur en eindigen we om 12 uur ?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog