www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Jaar in beeld Ameland 2017 weer in huis

22 december 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Het zevende Jaar in beeld Ameland 2017 is nu bij elk huis op Ameland bezorgt. Al sinds 2011 maakt Staatsbosbeheer de Amelanders op deze manier deelgenoot van onze werkzaamheden op het eiland. Het is een groot voorrecht voor ons om een deel van de mooie natuur op Ameland te mogen beheren. Dat gaat natuurlijk niet van zelf. De natuur is het podium voor de eilanders, maar ook voor de vele bezoekers. Dat houdt natuurlijk wel wat in. We moeten de hoge standaard die we ons zelf stellen ook waar blijven maken en liever zelfs ook nog verbeteren.

Werkzaamheden in beeld

In het jaar in beeld 2017 beschrijven we hoe we dat doen. Aan de hand van prachtige foto’s nemen we de lezer mee over het eiland en onze natuurgebieden. Natuurlijk kunnen niet al onze werkzaamheden worden beschreven, maar de hoogtepunten pikken we er uit. Zoals de bijzondere waarnemingen, bijvoorbeeld een zwarte ree bij Hollum. Ook zijn we op stap geweest met de bewoners van de verschillende dorpen. De natuur is hun ‘achtertuin’ en dan is het zeker belangrijk om te vertellen wat wij daar zoal doen. We vinden het prettig om te horen hoe de mensen tegen ons en de natuur aan kijken. Een actie die we komend jaar zeker zullen herhalen.

Aan het werk voor 2018

Volgend jaar zullen we weer een opsomming gaan maken van de werkzaamheden in het achtste Jaar in beeld Ameland. Te denken valt aan de schoolbezoeken met een leskist, het onderhoud van de wegen en paden, bosonderhoud, het herstel van de eendenkooi. En nog veel meer zaken die op ons pad zullen komen. Ook vragen we de eilanders om hun blik op de natuur. Leg de natuur vast op foto en mail ons dan  je mooiste foto. En wie weet wordt die foto wel gebruikt voor de cover van het Jaar in Beeld 2018.

Activiteiten volgen

Kortom de moeite waard om het jaarbeeld te lezen en je te laten inspireren. Ook de handige getijden tabel voor 2018 ontbreekt niet. Wij maken ons klaar voor een fantastisch nieuw jaar, zodat iedereen kan blijven genieten van de mooie en heerlijke natuur op Ameland. Onze werkzaamheden en andere activiteiten zullen we blijven delen via dit blog. Maar ook via onze andere kanalen zoals Instagram, Twitter en Facebook Wadden. Maar bovenal spreek ons aan in het veld of kom langs op het kantoor. Iedereen is welkom!

Heb je trouwens het jaarbeeld gemist en wil je er alsnog één ontvangen laat het ons dan gerust weten. Dan rest ons voor nu, iedereen hele fijne feestdagen toe te wensen en graag tot ziens in de natuur op Ameland in 2018!

Harry, Marline, Robert, Jetse, Lex en Marjan.

reageren

geef een reactie

 • Boswachter Marjan Veenendaal
  22 december 2017 om 13:59
 • Ruurd Spoelstra
  22 december 2017 om 12:03

  Hallo, op dit adres ook geen jaar in beeld!!

  bvd dank, Ruurd..
  ps: wil em ook wel halen, scheelt een postzegel! 🙂

 • Boswachter Marjan Veenendaal
  22 december 2017 om 09:27

  Er gaat er vandaag één op de post!

 • Nelleke den Brabander
  22 december 2017 om 09:11

  Wij hebben helaas geen jaar in beeld gehad en zouden die graag alsnog ontvangen.
  Ons adres:
  Jan en Nelleke den Brabander
  jan Jacobsweg 8
  9161 BW Hollum
  Bij voorbaat dank.
  Vriendelijke groet,
  Nelleke

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog