www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Fietsdag Ameland, kom fietsen op 11 mei!

1 mei 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Jawel, het is weer zover, kom vrijdag 11 mei fietsen! De fietsdag van Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat is ongeveer 20 km lang en gaat langs duin, bos, polder en wad. We zijn de tel kwijt geraakt hoe vaak we dit al organiseren, maar al vele jaren wordt deze gezellige tocht uitgezet. Aan de hand van een fotopuzzelboekje kom je langs informatieve stands van verschillende (natuur)organisaties. Een leuke tocht waar je bij elke stand een praatje kunt maken en je kunt laten informeren.

Fietsen en afstappen

Lekker fietsen met elkaar en genieten van de natuur. Mede met de hulp van vele organisaties belooft het weer een zeer informatieve tocht te worden. Overal is wat te zien, te horen of te doen. Naast de gebruikelijke organisaties zoals Rijkswaterstaat, natuurwerkgroep en de vogelwachten hebben we ook andere organisaties weten te strikken die een leuke aanvulling geven op de Fietsdag. Bij de start verzorgt Sier aan Zee de koffie of thee. Daar ontvang je dan ook het puzzelboekje, dat tevens je routebeschrijving is. Langs de route staan verschillende stands en dit zijn dan ook ideale afstapmomenten om bij te komen van de fietsinspanningen en te genieten van de prachtige natuur op het eiland.

Al puzzelend fietsen

In het puzzelboekje wordt je uitgedaagd om vragen te beantwoorden waarmee je letters kunt verzamelen. De antwoorden op deze vragen vind je al fietsend onderweg. Met de letters maak je een woord en dan kun je aan het einde van de route de oplossing inleveren bij de kraam en maak je kans op een leuke verrassing. Eenmaal de tocht volbracht is het heerlijk uitrusten op het terras met een kleine versnapering verzorgd door herberg de Zwaan.

Deelname en start

Iedereen kan meedoen. Deelname is gratis voor jong en oud. Vanaf 10.00 tot 12.00 uur kan er gestart worden bij Sier aan Zee te Hollum. Als de weergoden ons ook nog gunstig gezind zijn, dan zijn dat allemaal ingrediënten voor weer een gezellige, leuke, mooie, smakelijke en informatieve tocht. We zien je op vrijdag 11 mei!

reageren

geef een reactie

  • Jan Adema
    16 mei 2018 om 10:10

    Het was een leuke en interessante tocht met prachtig weer en lekkere versnaperingen. De route was soms wel wat lastig te vinden omdat de foto`s en werkelijkheid niet altijd op elkaar leken. Of soms verwarring brachten omdat kruisingen op elkaar leken.
    Verder heb ik erg genoten en zelfs nog weer op paadjes geweest die ik niet kende. En ik kom al erg lang op Ameland. Bedankt allemaal.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog