www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Aan de slag voor het goede doel

3 juli 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Zes leerlingen van de Burgermeester Walda School zijn dinsdag 3 juli aan de slag gegaan in de natuur voor het goede doel. De afgelopen weken zijn er al allerlei inzamelingsacties gedaan op het eiland voor de Samenloop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijding. De estafette vindt plaats aankomende zaterdag en zondag. Maar zoals gezegd, de inzameling is al veel eerder begonnen. Ook de leerlingen van de BWS konden niet achterblijven en hebben vandaag op allerlei fronten hun handen laten wapperen.

Afval opruimen voor het goede doel

Om 9 uur verzamelden Thirza, Janine, Jildou, Jauke, Jeffrey en Rick bij de parkeerplaats Roosduinen. Daar werden ze opgevangen door Robert en Ronald van Staatsbosbeheer.  Hun opdracht zoveel mogelijk rotzooi opruimen voor het goede doel. Na een korte uitleg zijn ze gewapend met kruiwagens, hooivorken en scheppen aan de slag gegaan. Aan de rand van Roosduinen is de afgelopen jaren door veel mensen gedacht dat je met name groen- en tuinafval zo in de natuur kon dumpen. Een zeer onwenselijke situatie, die er voor zorgt dat er soorten kunnen gaan groeien die zo andere planten verdringen. Daarnaast zijn de dumpplaatsen ideale plekken voor ongedierte zoals ratten en muizen. Kortom een zooi, die zeer onwenselijk is.

Schone natuur levert wat op

Met behulp van de leerlingen hebben we nu schoon schip gemaakt. De bosrand bij Roosduinen is weer opgeruimd. We kunnen nu in de gaten houden wanneer er weer illegaal gedumpt wordt. En dan ook beter optreden tegen de overtreder. Naast controleren zullen we ook de mensen er bewust van maken dat dit ook echt niet de bedoeling is. Het opruimen van de zooi is natuurlijk iets fantastisch, maar het mooie voor de leerlingen en het goede doel was dat elke kilo maar liefst € 1,00 per kilo opleverde. Al met al hebben ze in 2 uur tijd maar liefst 400 kilo verzameld en dat leverde in totaal 400,- euro op voor de Samenloop voor Hoop.

Deze geweldige actie is er eentje om trots op te zijn. We danken de leerlingen voor hun inzet en met een mooi bedrag voor de Samenloop hebben ze fantastisch werk geleverd voor het goede doel!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog