www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Ameland aan de slag op de Natuurwerkdag

1 november 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Elke eerste zaterdag van november staat de Natuurwerkdag gepland. Een activiteit die al vele jaren wordt georganiseerd door de Landschappen in de provincies. Natuurlijk haakt Staatsbosbeheer Ameland ook aan. Een prachtig initiatief waar we met elkaar aan de slag gaan om de natuur een stukje mooier te maken. Doe jij 3 november ook mee?

Van bomen en struiken naar binnenduin

Op Ameland gaan we weer aan de slag op de Vlakte van Polet. Inmiddels al voor het 5e jaar dat we het organiseren. We gaan verder waar we vorig jaar gebleven zijn, namelijk met het nog meer open maken van de vlakte. De vlakte is eigenlijk het uitloopgebied van het dorp Nes en de entree naar het Kwekerijbos. De wandelaar die daar regelmatig rondloopt kan het niet ontgaan zijn, dat er steeds meer struiken en bomen kwamen. Je kan wel zeggen, dat men door de bomen de vlakte niet meer zag. Terwijl het vroeger een open binnenduin was met veel heide. Hoogste tijd om dat te veranderen en dat kan mooi op deze Natuurwerkdag.

Boompjes zagen

Het aantal bomen en struiken is al beduidend kleiner geworden door de zaagacties van de voorafgaande jaren. Zo krijgt de vlakte zijn open karakter steeds verder terug. Niet alleen de deelnemers van de Natuurwerkdag hebben hier aan  bijgedragen, ook de leerlingen van de Burgermeester Waldaschool helpen elk jaar een dag mee met het zagen. Dit jaar hebben ze op 23 oktober al een flinke voorzet gedaan. Nu is het aan de deelnemers van deze Natuurwerkdag om dit mooie werk op 3 november verder af te maken. Het gezaagde hout zal onder de deelnemers verdeeld worden.

Voor iedereen

Samen buiten aan het werk op de Natuurwerkdag is niet alleen leuk, maar ook gezellig en heel gezond. Je hoeft niet meer naar de sportschool, door het zagen en slepen van takken heb je al een flinke workout te pakken. Iedereen is welkom, jong en oud. Geef je op! We zien je graag op zaterdag 3 november om 13.30 uur bij de Vlakte van Polet. Voor drinken, wat lekkers, handschoenen en zaagmateriaal wordt gezorgd. Tot gauw in de natuur!

reageren

geef een reactie

 • Ruurd
  5 november 2018 om 19:26

  Hallo, ik vindt het een goede zaak dat de vlakte van Polet opgeschoond wordt op deze dag.
  Zou het ook iets zijn om daarna in het voorjaar de klepelmaaier er over heen te halen?
  Als je te lang daarmee wacht kan de machine het niet meer aan en krijg je al die boompjes weer terug..
  mvg.Ruurd

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog