www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Zaag je eigen kerstboom

9 december 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Na Sunneklaas is het weer tijd om voorbereidingen te treffen voor kerst. Hoe leuk is het om met familie op pad te gaan om je eigen kerstboom en kerstgroen te zagen! En na afloop een kop warme chocolademelk te drinken met één van onze boswachters. Dit jaar is het allemaal mogelijk.

Een bijdrage van Boswachter Marline
Iets nieuws
Zoals ieder jaar hebben wij kerstgroen. Halverwege december ligt het kerstgroen klaar bij de Werkschuur in Nes en op het Zwanenplein in Hollum. Maar dit jaar hebben we ook wat nieuws. Om nog meer de kerstkriebels te krijgen kunnen jullie zelf aan de slag. Vlakbij de BP plas staan mooie boompjes die prima gebruikt kunnen worden als buitenboom of voor kerstgroen. Dus een uitgelezen kans om zelf aan de slag te gaan.

Zaag je eigen kerstboom
Op 14 en 15 december zijn jullie van harte welkom om kerstbomen en kerstgroen te zagen. Lekker struinen rondom de BP plas, overleggen welk boompje het gaat worden en dan afsluiten met warme chocolademelk. Prima ingrediënten voor een gezellige middag.

Waar en wanneer
De keet staat bij de BP plas, langs de Verbindingsweg, tegenover het Ballumerbos. Daar zijn we op bovengenoemde dagen tussen 13:00 en 16:00 uur. Wij zorgen voor de werkhandschoenen en het gereedschap. Dus pak een zaag en ga gezellig met de hele familie aan de slag!

Met zoveel groene kerstbomen en -takken moet het toch helemaal goedkomen. We wensen jullie veel plezier met de voorbereidingen en voor straks gezellige feestdagen!

reageren

geef een reactie

 • henk liebe
  14 december 2018 om 19:13

  hier word je nu echt blij van voor de feestdagen
  voelt als een streekproduct uit eigen omgeving
  mooi initiatief

  • Boswachter Marjan Veenendaal
   17 december 2018 om 08:54

   Dag Henk,

   Dank voor je reactie, we moeten ook zeggen dat het heel leuk was om te doen. We gaan er voor om dit volgend jaar ook weer te organiseren.

   Met vriendelijke groet,
   Marjan Veenendaal

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog