www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Staatsbosbeheer aanwezig bij wandelevenement Tussen Slik en Zand

1 november 2021 Boswachter Fabienne Bunicich-Droste in Ameland
Infomarkt Staatsbosbeheer

Fotografie Anja Brouwer

Zaterdag 23 oktober was het tiende wandelevenement Tussen Slik en Zand. Het wandelevenement, georganiseerd door Sporteiland, had dit jaar keuze uit 4 verschillende afstanden. Een deel van de routes gingen door gebieden van Staatsbosbeheer. Reden voor ons om ook bij de finish aanwezig te zijn met een infokraam.

Na een week met veel regen en harde wind was zaterdag een stralende dag, met zeer geschikt wandelweer. De opkomst was enorm, zo’n 1600 wandelaars genoten tijdens dit wandelevenement van de afstanden 11 km, 17 km, 25 km en nu ook 35 km. De route gaat voor een deel door gebieden van Staatsbosbeheer. Wij stonden daarom met een infokraampje bij de finish op het Kerkplein. Samen met de kraampjes van Slik&Zand en de Waddenvereniging vormden we met elkaar een Waddenexpo in het hart van Nes.

Paddenstoelen en dennenappels

Rond het middaguur passeerden de eerste wandelaars de finishlijn op het Kerkplein.  Vanaf dat moment stonden wij klaar om de deelnemers, vakantiegangers en Amelanders te informeren over onze gebieden. Er is altijd wel wat te vertellen is over de prachtige natuur op Ameland. Bij de kraam deelden we o.a. ansichtkaarten uit met mooie afbeeldingen van flora en fauna uit het gebied Hagedoornveld. Natuurlijk mocht de paddenstoelenkist met echte paddenstoelen niet ontbreken. Een mooie eyecatcher, die goed liet zien hoeveel verschillende soorten paddenstoelen er zijn. Ook kon je een gokje wagen door te schatten hoeveel dennenappels in de mand zaten.

Vragen

Natuurlijk kregen we ook veel vragen over ons werk. Wat doen de boswachters zoal in deze gebieden en vooral waarom doen we dit? Ook kwamen er veel vragen voorbij over het Hagedoornveld, een gebied op Ameland dat onlangs is heringericht. Heb je hier trouwens ook vragen over? Kijk dan vooral even op de website hartvoorameland.nl, hier vind je alles over de herinrichting van dit gebied.

Winnaar

Mede  door de prijsvraag: hoeveel dennenappels zitten er in deze mand? Werd onze kraam goed bezocht. In de mand zaten 230 dennenappels en met 234 dennenappels zat de winnaar er uiteindelijk heel dichtbij. De winnaar is inmiddels bekend en heeft al een leuk pakket met o.a. een wandelboekje en een memoriespel toegestuurd gekregen.

Wij kijken terug op een gezellige dag met mooie gesprekken en mooie verhalen van de deelnemers over onze gebieden.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog