www.boswachtersblog.nl/ Ameland

De enige echte kerstboom zaag je zelf!

6 december 2021 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
de mooiste kerstboom zaag je zelf

De enige echte kerstboom zaag je zelf! Op 10 en 11 december kan iedereen onder het genot van kerstmuziek en een lekkere kop chocolademelk weer een eigen kerstboom zagen op Ameland. Staatsbosbeheer is er klaar voor en ontvangt je bij de BP plas tegenover het Ballumerbos. Kom jij ook? Ga samen met je familie lekker buiten aan de slag.

Zo langzamerhand komt iedereen weer in een kerstmodus. Kerstbomen worden aangeschaft of van zolder gehaald om prachtig te versieren met lichtjes en de fraaiste kerstballen. Huizen worden versierd of verlicht. Om nog meer in de kerstsferen te komen, bieden wij de mogelijkheid om zelf kerstgroen te halen. Hoe leuk is het als je zelf je (buiten)boom of kersttakken zaagt?

Zaag je eigen kerstboom
Op 10 en 11 december ben je van harte welkom om kerstbomen en kerstgroen te zagen. Lekker struinen rondom de BP plas, overleggen welk boompje het gaat worden en dan afsluiten met warme chocolademelk. Prima ingrediënten voor een gezellige middag. Je mag zelf zagen of uitspitten. Heb je zelf een zaag, schop of werkhandschoenen, neem die dan mee om volledig coronaproof te zijn.

Coronamaatregelen
We hebben nu eenmaal met de de coronamaatregelen te maken. Houd daar dus buiten ook rekening mee. Heb je geen gereedschap dan zorgen wij dat ze ontsmet worden voordat je ze gaat gebruiken.  Zelf zorg je voor (werk)handschoenen en de afstand van 1,5 meter tot elkaar.

Waar en wanneer
De keet staat bij de BP plas, langs de Verbindingsweg, tegenover het Ballumerbos. Daar zijn we op bovengenoemde dagen tussen 14:00 en 16:00 uur.

Wij hebben er zin en zien je graag komen!

 

reageren

geef een reactie

  • Be Hendriks
    7 december 2021 om 11:05

    We doen het bij staatsbosbeheer in Emmen ook met de boswachters en onze vrijwilligers, altijd weer een leuke afsluiting van het jaar.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog