www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

31 bomen geplant in herdenkingsbos ‘De Vlinder’

22 november 2015 Staatsbosbeheer in Biesbosch

Afgelopen zaterdag werden er weer bomen geplant in het vlinder2Herdenkingsbos ‘De Vlinder’ in Dordrecht. Er was veel belangstelling. Tijdens het planten van de bomen vertoonden de weergoden een bijzonder grillig karakter.

Boomsoorten
Vroeg of laat worden we allemaal met de dood geconfronteerd. Stichting Herdenkingsbos De Vlinder heeft in samenwerking met de gemeente Dordrecht en Staatsbosbeheer in de LCP een plek gerealiseerd waar mensen die een dierbare hebben verloren een boom kunnen planten. In totaal kwamen er afgelopen zaterdag zo’n 200 mensen af op de plantsessie, die in twee groepen de door hen bestelde bomen konden planten. Men kon kiezen uit vier boomsoorten: els, eik, esdoorn of een linde. Bij de eerste bijeenkomst was het weer bar en boos. De regen viel met bakken de lucht uit. Toen de tweede groep kwam aanlopen kleurde de lucht hier en daar met blauwe slierten. Mensen liepen met schoppen heen en weer. Bij het aanbrengen van spanbanden staken medewerkers van Staatsbosbeheer ook de handen uit de mouwen. Bij sommige bomen legden mensen bosjes bloemen neer of werden er op de boompalen versierselen aangebracht. In al die bedrijvigheid zie je hoe iedereen op een andere manier met het vlinder1verlies van een dierbare omgaat. Sommige mensen omhelzen elkaar innig. Bij andere worden na het planten van de boom de glazen met champagne gevuld. Hier en daar wordt gehuild. Verderop rent een stel kinderen, met in elkaar gehaakte parapluies, in cirkels rond.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog