www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

De Terugkeer van de bever

4 december 2015 Staatsbosbeheer in Biesbosch
castorFB
Bevers zijn op en top waterdieren en besteden veel tijd aan het onderhoud van hun vacht. (foto; Jacques van der Neut)

Cees van Kempen maakte voor de Vara een drieluik over soorten waarmee het weer beter gaat. Langs het Rijn-Schelde kanaal filmde Van Kempen de lotgevallen van een stel broedende ijsvogels en bij hem in de schuur volgde hij het wel en wee van een stel broedende torenvalken. De films over deze soorten zijn al op televisie uitgezonden. In de laatste aflevering van dit drieluik staat vanavond de bever centraal. Op het riviereneiland Tiengemeten volgde Van Kempen een stel bevers en zat tijdens het installeren van een (bewegings)camera oog in oog met een wijfje dat doodleuk haar vier jongen ging zogen. Van Kempen maakte dit aandoenlijke familietafereel van nabij mee. Kijk voor het filmen van Van Kempen op Tiengemeten en zijn opmerkelijke carièreswitch op http://www.fotoneut.nl/wp/wp-content/uploads/2015/12/Hoofdrolvoordebever.pdf

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog