www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Schaatsen ’tussen de kraanvogels’

21 januari 2013 Albert Broekman in Drenthe

Vroeger was schaatsen een van mijn grootste liefhebberijen. Door een chronische blessure zit een wereldrecord op de 500 meter er helaas niet meer in. Een tochtje op natuurijs is echter nog prima te doen, als er maar niet teveel bochten in het parcours zitten. Een leuke bijkomstigheid van ‘nieuwe natuur’ zoals in De Onlanden en bij het Fochteloërveen is dat je op de ondiepe gedeelten prima kunt schaatsen. Gisteren heb ik de ijzers ondergebonden op de slenken in het Dutch Crane Resort. (Klik hier voor meer informatie) Heerlijk rondje van een dikke kilometer. Beetje zand op het ijs, maar dat hoort er bij. Net als de warme chocolademelk die werd geschonken door de familie Schuiling van camping De Schuilhoeve.

In onderstaand filmpje licht collega Kim Pierik van Natuurmonumenten het fenomeen natuurijsbaan toe.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7FGNSh0R5so]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog