www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Dierendag in De Onlanden

30 september 2014 Albert Broekman in Drenthe

Onlanden open dag

Op dierendag, 4 oktober, organiseert de bestuurscommissie Herinrichting Peize van 12 tot 17 uur een open middag in en over De Onlanden op de Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde.

Iedereen is op zaterdagmiddag van harte welkom op de Kijkboerderij. Daar kun je hamburgers bakken (van eerlijk en heerlijk rundvlees), mais poffen, pony rijden, koe voeren, stier wegen of slingerapen. Er is een markt van bijenhouders, kaasmakers, molenaars en vogelwachters. En er zijn demonstraties van kunstenaars, schapenhouders, mandenvlechters en hoefkappers. Ook zijn er informatiestands en films van het Kadaster, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Huifkar
Maar het allermooiste is toch wel een huifkartocht door de Onlanden. Langs 4 plekken waar het verhaal van de dieren wordt verteld. Leer meer over de Winde bij de brug over het Eelderdiepje, de Reiger bij ’t Beeld, de Koe op de boerderij van de familie Koolman en de Otter bij het Bosje van Lokkem.

Meer informatie is te vinden op www.beleefdeonlanden.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog