www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Kom naar de Vrijetijdsfair in de Kop van Drenthe

1 april 2019 Boswachter Albert Broekman in Drenthe

Nestkastjes timmeren tijdens de Vrijetijdsfair

Zondag 07 april a.s. organiseert Staatsbosbeheer weer samen met camping de Norgerberg de Vrijetijdsfair in Norg. Met deze fair willen we u kennis laten maken met al het moois van de Kop van Drenthe. Er valt hier op recreatief, culinair, sportief en cultureel gebied veel te beleven!

De fair is opgedeeld in meerdere themapleinen. U vindt er bijvoorbeeld een cultuurplein, een natuurplein en een foodplein: de inwendige mens wil immers ook wat. Daarnaast is er een animatieteam op de Vrijetijdsfair en loopt er een echte schaapsherder met een kudde over de fair. Staatsbosbeheer en IVN Norg en Roden zijn uiteraard te vinden op het natuurplein.

Cultuurplein

Op cultureel gebied heeft de Kop van Drenthe veel te bieden. Wat dacht je van de unieke voormalige kolonie Veenhuizen, het Noordsche Veld – waar de geschiedenis letterlijk voor het oprapen ligt – of de landgoederen rondom Roden waar je je kunt laten meeslepen door hun verhalen. Deze informatie en nog veel meer, vind je terug op het cultuurplein.

Schaaphokswijk één van de vele cultuurhistorische elementen, een gegraven wijk (watergang) in het gevangenisdorp Veenhuizen (foto: Staatsbosbeheer)

Foodplein

De Kop van Drenthe heeft ook veel te bieden op het gebied van streekproducten. Op het foodplein vind je allerhande kraampjes van lokale producenten van vlees, kaas, koek, snoep en honing. Ook is er een houtgestookte broodbakoven op één van de foodpleinen. Loopt het water u al in de mond? Mij wel…

Eén van de kramen op het foodplein tijdens de Vrijetijdsfair (foto: Camping De Norgerberg)

Natuurplein

Bij ons op het natuurplein kunnen kinderen nestkastjes timmeren (tegen een kleine vergoeding), houten schijven van wilgenstammen zagen en beschilderen, stenen kleuren, uilenballen uitpluizen, sporen in gips afdrukken en bijlsteelhangen. En bij de vrijwilligers van IVN en Staatsbosbeheer kunt u ook terecht voor informatie over natuurgebieden binnen de Kop van Drenthe en er staan diverse opgezette dieren. Dit alles en nog veel meer is te beleven tijdens de fair.

Beschilderen van wilgenschijfjes tijdens de Vrijetijdsfair
Beschilderen van wilgenschijfjes tijdens de Vrijetijdsfair (foto: Staatsbosbeheer)

Toegang tot de Vrijetijdsfair in Norg kost slechts 1 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis mee. Bekijk ook onze website voor meer informatie over de Vrijetijdsfair.

Het belooft lekker lenteweer te worden zondag, dus ik zeg: tot ziens op de vrijetijdsfair op camping de Norgerberg, Langeloërweg 63, 9331 VA in Norg.

 

reageren

geef een reactie

 • Goed bezig 'Staatsbos'
  1 april 2019 om 22:31

  Voorjaar dus een scala aan aantrekkelijke educatieve aktiviteiten. Gelukkig zijn er altijd mensen met ‘oog-voor-de-natuur’. Aardig ook dat men ook Campings van derden in de gelegenheid stelt om hierin te participeren.

  Evenwel is er met de natuurkampeerterreinen van oa SBB niets mis. Bij uitstek zijn bovenal ook deze juweeltjes bij uitstek geschikt voor dit soort doeleinden.

  Wel even het volgende. Opbouwend ! Het is mij opgevallen dat – in de regel – Drenthe de provincie is waar dit soort aktiviteiten plaatsvinden. Niets mis mee, het zal zijn redenen kunnen hebben, maar doe ook eens vaker iets op de Veluwe. Bedenk dat dit landelijk meer centraal is gelegen.

  Nunspeet, Ermelo, Kootwijk…. ideetje ?! Daar waar eveneens aantrekkelijke natuurkampeerterreinen, bossen, heidevelden etcetera voorhanden zijn.

  Hoe-dan-ook ! Doorgaan met alles wat groeit, bloeit, leeft, onder de aandacht brengen. Natuur is van levensbelang !

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog