www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

‘Roege’ bedoening bij het Boomkroonpad

4 mei 2016 Albert Broekman in Drenthe

Spectaculair weekend met de Carving Cup!

DROUWEN – Aanstaande zaterdag 7 en zondag 8 mei vindt bij het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer op de Hondsrug de “Boomkroonpad Carving Cup” plaats. Een tweedaags festijn waar motorzaagkunstenaars uit heel Nederland het tegen elkaar opnemen. Ik verwacht weer een spectaculaire wedstrijd, waarbij de deelnemers slechts twee middelen tot hun beschikking hebben: een robuuste boomstam en een motorzaag. Wie is er het handigst met de zaag en zaagt in twee dagen tijd het mooiste kunstwerk?

Een deelnemer in actie in 2015.
Deelnemer in actie in 2015.

In totaal doen er zo’n 25 houtzaagkunstenaars aan de wedstrijd mee. Deelnemers komen uit het hele land naar het Buitencentrum Boomkroonpad om daar hun kunsten te laten zien. Ze maken zeer verschillende houtkunstwerken. Het is een hele kunst op zich om dit met een motorzaag te bewerkstelligen. Welke creaties er deze keer worden gezaagd is nog onbekend; zeker is wel dat het weer een groot en nogal luidruchtig spektakel zal worden! Echt een mooi uitje voor de hele familie. Behalve als je van rust houdt natuurlijk  🙂

Wie oh wie zal de grote winnaar worden en mag ik de beker uitreiken? Op zondag 8 mei is na anderhalve dag te hebben gestreden vanaf 15.30 uur de grote finale. RTV Drenthe zal uiteraard verslag doen.

Praktische info
Boomkroonpad Carving Cup: zaterdag 7 en zondag 8 mei, van 10.00 – 17.00 uur bij het Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad, aan de Steenhopenweg 4 te Drouwen. De toegang is gratis!

Boswachter Martijn Harms

Het ROEG! logo is door Martijn 'gecarved'!
Het ROEG! logo is in 2013 door Martijn ‘gecarved’!
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog