www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Vosjes en schaapjes op het droge

26 augustus 2016 Boswachter Albert Henckel in Drenthe
vosje

Vosjes

Soms heb je van die momenten dat je hart smelt als boswachter. Vorige maand stond ik tijdens het KUNA Festival in de grote tent van Staatsbosbeheer waar we over het Dwingelderveld vertelden en ook spulletjes als knuffels verkochten. Komt er een moeder met een dochter van een jaar of zes naar de tafel en vraagt of we ook vosjesknuffels hebben. Die hadden we op dat moment helaas even niet bij ons. Ik heb ze nog wel een egeltje en een wild zwijn-knuffel laten zien, maar nee: het móest een vosje zijn. Vossen waren haar lievelingsdieren. Ze was zelf eigenlijk een vosje…

Toen het meisje de kraam verder bekeek, vroeg ik de moeder of ik haar dochter misschien blij kon maken met wat foto’s van vossen. Ik kon haar er wel een aantal mailen. Nadat ik haar mailadres had genoteerd, heb ik ‘s avonds enkele vossenfoto’s uitgezocht en naar het meisje gemaild.

Deze week ontving ik onderstaande leuke e-mail retour waarin moeder en dochter mij bedanken:

Geachte boswachter Henckel,

Met heel veel plezier hebben Isabelle en ik gekeken naar de práchtige vossen foto´s.
Hartelijk dank voor het toesturen!
Isabelle wil graag het volgende zeggen:

Lieve boswachter Henckel,

Die vosjes zijn geweldig. Als ik ooit nog een vosje zie, dan kan ik ´m ook aan jou sturen.
We gaan er 2 uitprinten die heel schattig zijn.

Liefs van vosje Isabelle

boswachterswereld op het KUNA festival
Onze boswachterswereld op het KUNA festival

Je begrijpt dat ik glimmend van trots het weekend in ga.

Dan nog een tip van deze boswachter: wandelend bij zonsondergang met een schaapskudde over het Dwingelderveld… Filmprojecties op de natuur… Een verhaal dat onderweg gefluisterd wordt in je oor… over een moedige man die besluit een kudde te verlaten. Klinkt goed niet? Lees snel verder.

Kom naar de voorstelling KUDDE!
Tijdens dit jubileumjaar van Nationaal Park Dwingelderveld ontmoeten natuur en cultuur elkaar op de heide en in het bos. Van 2 tot en met 11 september neemt KUDDE je mee naar buiten, naar jezelf, naar binnen. Een sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent.

Samen met een kudde van 250 schapen wandel je in de schemering door een mooi stuk van het Dwingelderveld. Voor deze unieke natuurtheatervoorstelling hebben theatermaker Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller hun krachten gebundeld. Van Doremalen onderzoekt met deze voorstelling haar fascinatie voor kuddegedrag. Wat is de aantrekkingskracht van de kudde en waarom is het zo moeilijk om los te breken? En willen we dat eigenlijk wel? Hans Dagelet (bekend van oa. Familie Kruys en Het Nationaal Toneel) vertelt het verhaal van Zenon; een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Muller zorgt met haar filmprojecties op de natuur voor een totaalbeleving. Bomen, zand, water; alles blijkt decor waarin het gevoelsleven van Zenon wordt verbeeld. Voor meer informatie en kaarten check je: http://www.kudde.org/

Boswachter Albert Henckel

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog