www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Poten schapen zandspeelplek weer korter dankzij gift Buitenfonds

29 mei 2019 Boswachter Albert Henckel in Drenthe
Aanleg zandspeelplek april 2016

Aanleg zandspeelplek april 2016

In het Nationaal Park Dwingelderveld ligt een kleine zandspeelplek bij de Natuurpoort Spier. Deze is in april 2016 aangelegd op de toenmalige toerit van de parkeerplaats. Op deze zandspeelplek zijn ook een aantal houten dieren en een waterpomp geplaatst. Door erosie van de zandduintjes werden de poten van één van de schapen steeds langer. Nu is er door een anonieme gift aan het Buitenfonds deze zandspeelplek weer opgeknapt en ligt er voor kinderen weer uitnodigend uit om te spelen.

Zandspeelplek natuurpoort Spier

Vanaf de A28 bij Spier is dit de eerste parkeerplaats in het Nationaal Park Dwingelderveld. Hier ligt Natuurpoort Spier, aan de weg naar Dwingeloo. Er is een ruime parkeerplaats met een karakteristiek gebouw de Boslounge, waar bezoekers iets kunnen nuttigen en informatie over het nationaal park kunnen krijgen. Voor kinderen is er een kleine zandspeelplek.

Nieuw zand voor zandspeelplek mei 2019

Lange poten

De speelplek bestaat uit een zandvlakte met zandduintjes, houten dieren en een waterpomp. Jaarlijks maken vele kinderen gebruik van deze speelplek tijdens een bezoek aan het Dwingelderveld. De zandduintjes, waar de kinderen zo graag op mogen spelen, waren aardig geslonken en de houten schapen kregen de poten steeds langer. Dus er moest wat gebeuren.

Nieuw zand voor zandspeelplek mei 2019
Nieuw zand voor zandspeelplek mei 2019
Het nieuwe zand maakt de poten van de schapen weer in proportie
Het nieuwe zand maakt de poten van de schapen weer in proportie

Anonieme gift

Door een anonieme gift aan het Buitenfonds, speciaal voor deze speelplek, kon er zand worden aangekocht. En de firma’s Hulzebosch uit Beilen en Veenje uit Appelscha hebben minimale kosten in rekening gebracht voor het opknappen. Ook vrijwilligers hebben geholpen met het netjes maken van deze plek.

Nieuw zand voor zandspeelplek mei 2019
Nieuw zand voor zandspeelplek mei 2019

Stuifduinen Dwingelderveld

Nu ligt zandspeelplek Natuurpoort Spier er dankzij de anonieme gift en hulp van beide firma’s en vrijwilligers er netjes bij en lijken de zandduintjes weer op de stuifduinen die eens zo kenmerkend waren voor delen van het Dwingelderveld.

Nieuw zand voor zandspeelplek mei 2019
Nieuw zand voor zandspeelplek mei 2019

 

reageren

geef een reactie

 • Piet Westbroek
  29 mei 2019 om 12:26

  Mooi ook weer toch ! Betrokkenheid van het bedrijfsleven en particulieren !! Koesteren deze initiatieven. …Een ieder is immers gebaat bij natuur en verwantschap…

  • Jaap Gehem
   1 juni 2019 om 12:59

   Dag Albert,
   Dit is geweldig leuk nieuws. Het bewijst ook maar weer dat bezoekers deze plek de moeite waard vinden om op orde te houden. Geweldig ook, die anonieme schenker en de bedrijven die het minimale vragen om de werkzaamheden te doen en het materiaal daarvoor te leveren.
   Ik kom gauw eens kijken hoe ’t er bij ligt.
   Groeten,
   Jaap Gehem

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog