www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

De Atlas VSO maakt kennis met het Dwingelderveld

22 december 2016 Boswachter Hans Kruk in Drenthe

Dwingelderveld, het werkgebied van de Atlas

LHEE – Leerlingen, docenten en begeleiders van de RENN4 school voor praktijkonderwijs, de Atlas uit Hoogeveen, hebben de laatste dagen voor de kerstvakantie gebruikt voor hun jaarlijkse Kennismakingsdagen. Tijdens deze dagen maken de leerlingen kennis met elkaar én met bepaalde praktijkvakken zoals groenonderhoud en bosbeheer.

Praktijkonderwijs

Gedurende de wintermaanden helpen de leerlingen van VSO school de Atlas, Staatsbosbeheer bij het onderhoud van een stuk heide hier op het Dwingelderveld. Daar waar dat nodig is wordt opslag van berk en vliegden verwijderd of worden wandelpaden opgesnoeid. Door deze vorm van praktijkonderwijs worden de leerlingen voorbereid op doorstroming naar regulier beroepsonderwijs óf een baan bij een groenbeheerder.

Na de kerstvakantie start de Atlas met een nieuwe praktijkgroep hier op de heide. Met een gezellig kampvuur en boogschieten op de speelweide van ons natuurkampeerterrein Lheederzand, werden deze ‘Gouden dagen’ feestelijk afgesloten.

de-atlas-01

Hans Kruk, boswachter Zuidwest Drenthe.

reageren

geef een reactie

 • Piet Westbroek
  10 januari 2022 om 19:03

  Pas nu komt dit bij mij in beeld. …Lees december 2016… Had ik deze blog eerder onder ogen gekregen was er mijnerzijds veel eerder een reactie geweest.

  Evenwel. De waarde is er beslist niet minder om. Ook boswachter de Heer Hans Kruk is ongetwijfeld een aardige bevlogen en kundige boswachter van SBB Staatsbosbeheer. Eerder was ook het beheer van het Natuurkampeerterreintje Ruinen bij hem in goede handen.

  Wij verblijven immers graag op Natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer !

  Ook Lheederzand is zo een heerlijk sfeervol terrein. Weliswaar geen elektra maar dat is op dit terrein de keuze. …Als je hier niet tot rust komt dan nergens, je waant je in buitenland op dit licht heuvelachtige sfeervolle bosterrein…

  De genoemde initiatieven mogen derhalve worden toegejuicht. De wereld kan immers niet zonder eerbied en voorzichtig omgaan met natuur in al haar waarden !

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog