www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

De Atlas VSO maakt kennis met het Dwingelderveld

22 december 2016 Boswachter Hans Kruk in Drenthe

Dwingelderveld, het werkgebied van de Atlas

LHEE – Leerlingen, docenten en begeleiders van de RENN4 school voor praktijkonderwijs, de Atlas uit Hoogeveen, hebben de laatste dagen voor de kerstvakantie gebruikt voor hun jaarlijkse Kennismakingsdagen. Tijdens deze dagen maken de leerlingen kennis met elkaar én met bepaalde praktijkvakken zoals groenonderhoud en bosbeheer.

Praktijkonderwijs

Gedurende de wintermaanden helpen de leerlingen van VSO school de Atlas, Staatsbosbeheer bij het onderhoud van een stuk heide hier op het Dwingelderveld. Daar waar dat nodig is wordt opslag van berk en vliegden verwijderd of worden wandelpaden opgesnoeid. Door deze vorm van praktijkonderwijs worden de leerlingen voorbereid op doorstroming naar regulier beroepsonderwijs óf een baan bij een groenbeheerder.

Na de kerstvakantie start de Atlas met een nieuwe praktijkgroep hier op de heide. Met een gezellig kampvuur en boogschieten op de speelweide van ons natuurkampeerterrein Lheederzand, werden deze ‘Gouden dagen’ feestelijk afgesloten.

de-atlas-01

Hans Kruk, boswachter Zuidwest Drenthe.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog