www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Een knisperend landschap

19 januari 2017 Boswachter Albert Broekman in Drenthe

Boswachterij Noordsche Veld

Net als in de rest van het noorden was het in de Kop van Drenthe afgelopen dagen heel fotogeniek weer! Ik zou haast zeggen; het landschap op z’n mooist. Hoewel ik de lente met haar frisse groen toch het mooiste jaargetij voor de natuur vind. Overigens denk je dat het met deze vrieskou buiten erg rustig is, maar niets is minder waar…

Paarse pracht wordt witte pracht

Op het Noordsche Veld bij Peest is het in de zomer één en al paarse pracht, maar de afgelopen dagen was het oude landschap gekleed in het wit. Eén en al witte pracht dus!

De grafheuvels uit de ijzertijd vallen binnen het Noordsche Veld nog beter op dan anders, met op de achtergrond de witte bosrand van loofbomen met daar achter de naaldbomen

Andere in het wit geklede natuurgebieden lieten zich ook mooi op de foto zetten zoals het beekdallandschap van het Oostervoortsche Diep bij Langelo en het natuurgebied De Onlanden nabij de stad Groningen.

Het Oostervoortsche Diep langs de Donderseweg tussen Norg en Donderen

 

Deze Schotse hooglander steekt mooi af in het witte dal van het Oostervoortsche Diep

 

De Onlandse Wijk in de Onlanden

 

Smienten en krakeenden
Er waren veel wilde eenden, smienten en krakeenden in de Onlanden

 

Grazende reeën in De Onlanden
grote zilverreiger
Een Grote zilverreiger valt, door zijn witte verendek, haast niet meer op in de Onlanden

Ik stond op het eind van de morgen op de heide van het Moltmakersstuk in Landgoed Mensinge toen mijn aandacht werd getrokken door een tikkend geluid. Ik moest direct denken aan een specht. Het viel nog niet mee de specht te lokaliseren. Dit kwam omdat mijn voetstappen knisperden in de sneeuw, waardoor ik het geluid moeilijk kon horen terwijl ik liep. Het is me uiteindelijk toch gelukt de mooie Grote bonte specht (mannetje) bovenin de zomereik te vinden en op de foto te zetten.

Grote bonte specht
Grote Bonte specht in een vrijstaande zomereik binnen Moltmakersstuk

Ben benieuwd naar jullie mooie plaatjes van de vrieskou in de Kop van Drenthe!

Boswachter Albert Broekman

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog