www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Kom het voorjaar ontdekken in de Kop van Drenthe

19 februari 2017 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
IJzertijd-dag bij het Noordsche Veld

IJzertijd-dag bij het Noordsche Veld

In de voorjaarsvakantie van zaterdag 18 tot zondag 26 februari kun je letterlijk op zoek naar het voorjaar. Dit kan met een wandelspeurtocht voor het hele gezin, rondom het Noordsche veld. De routekaart voor deze speurtocht is gratis af te halen bij Theehuis ‘De Bosrand’ aan de Donderseweg 7 in Norg.

voorjaar
Kom je eigen vogelhuisje timmeren

Timmer je eigen vogelhuisje

Is dit nog niet uitdagend genoeg? Meld je dan aan voor de kindermiddag op woensdag 22 februari. Tijdens deze middag gaan we vanaf 14.00 uur actieve spelletjes doen in het bos en kun je ook je eigen vogelhuisjes in elkaar timmeren en versieren. Misschien gebruikt de kool- of pimpelmees dit voorjaar wel jou vogelhuisje als onderkomen!

Lentewandeling met de boswachter

Of ga je liever op stap met de boswachter? Op vrijdag 24 februari kun je vanaf 15:00 uur samen met mij op zoek naar het voorjaar. Ik neem je twee uur lang mee naar o.a. het heideterrein het Noordsche veld en het beekdal van de Peestermaden. Je komt er alles te weten over het voorjaar. Na afloop van de wandeling gaan we lekker bij een kampvuur zitten om warme chocomelk te drinken en nog even gezellig na te praten. Kijk hier voor meer informatie.

voorjaar
Dood hout barst letterlijk van het leven

Dood hout leeft!

Op zondag 26 februari kun je vanaf 13:00 uur alles te weten komen over dood hout en wat daar allemaal wel niet in leeft. Dit doe je samen met Scharrelkids van IVN Norg, samen ga je op ontdekkingsreis naar al het leven in het dode hout.

Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen met De Bosrand via info@theehuisdebosrand.nl of bel: 06-52463262. Wie weet treffen we elkaar in de voorjaarsvakantie!

Boswachter Albert Broekman

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog