www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Groot onderhoud bomen langs N34 voor veiligheid

13 mei 2017 Boswachter Martijn Harms in Drenthe
Bomen worden omgezaagd voor de verkeersveiligheid

Bomen worden omgezaagd voor de verkeersveiligheid

Exloo – zaterdag 13 mei is Staatsbosbeheer begonnen met het verwijderen van risicobomen langs de N34 van Odoorn naar Gasselte. De meeste bomen die worden aangepakt, staan op grond van Staatsbosbeheer. Om de verkeersveiligheid op de N34 te waarborgen, is het noodzakelijk dat er bomen worden gekapt of opgesnoeid als de N34 dicht is voor het verkeer. Deze onderhoudsactie is een samenwerking tussen de Provincie Drenthe en Staatsbosbeheer.

 

Veel bomen in dit deel van de Hondsrug zijn al kort na de vorige eeuwwisseling geplant, dus ze zijn nu ruim honderd jaar oud. Mooie, hoge woudreuzen, met zeer zware zijtakken, waarvan er zo nu en dan een afbreekt. Om de veiligheid van de weggebruikers te blijven garanderen is het nodig groot onderhoud aan de bomen te plegen.

bomen worden weggehaald voor de veiligheid van de n34
Bomen worden omgezaagd voor de verkeersveiligheid

 

De N34 is een belangrijke verbinding van Emmen naar Groningen. Op 13 en 14 mei is de N34 dicht voor het verkeer in verband met werkzaamheden bij het kruispunt Exloo. Daardoor kunnen wij veilig de bomen kappen, zonder het verkeer extra te hinderen. Vanwege het broedseizoen is er uitgebreid onderzoek gedaan naar flora- en fauna. De werkzaamheden zijn naar verwachting op zondag 14 mei afgerond.

Boswachter Martijn Harms

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog