www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Doe mee aan de Natuurwerkdag op Landgoed Mensinge (of op een andere plek)!

1 november 2017 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Natuurwerkdag op het Moltmakersstuk

Oostelijk deel van Moltmakersstuk binnen Landgoed Menisnge

Op zaterdag 4 november wordt de jaarlijkse Natuurwerkdag weer gehouden. In Drenthe kun je op tientallen prachtige plekken aan de slag, waaronder 13 locaties bij Staatsbosbeheer. Help jij mij mee om het heideterrein Moltmakersstuk zijn open karakter te laten behouden? Dit heideterrein ligt binnen Landgoed Mensinge bij Roden. Binnen Moltmakersstuk lopen Nederlandse Landgeiten, maar hun begrazing is niet afdoende om de heide gezond en open te houden, daar is meer voor nodig. Op het Moltmakersstuk vind je droge en natte heide en er groeien zeldzame plantensoorten als klokjesgentiaan, witte snavelbies en beenbreek. Begrazing, plaggen en de werkzaamheden van tijdens de Natuurwerkdag zorgen ervoor dat deze planten hier kunnen voortbestaan.

Wat gaan we doen tijdens de Natuurwerkdag?

Tijdens de Natuurwerkdag op 4 november gaan we opslag, dus kleine boompjes en struiken, verwijderen van het heideterrein. Hierdoor kun je heide straks weer beter beleven vanaf het informatiepaneel. Heb je zin om hierbij te helpen? Ik begin deze dag om 10.00 uur met koffie en thee en tussen de middag zorg ik voor een lekkere pan soep. Neem je zelf wat broodjes mee? We stoppen rond 16.00 uur. Als je later wilt aansluiten of eerder weg moet, is dit uiteraard geen probleem. Je kunt je aanmelden door te reageren onderaan dit bericht of door een e-mail te sturen: a.broekman@staatsbosbeheer.nl of even bellen: 06-51312540.

Natuurwerkdag op het Moltmakersstuk
Opslag (jonge grove dennen) die verwijderd moeten worden uit het heideterrein Moltmakersstuk

Genoeg te doen in heel Drenthe

Het heideterrein Moltmakersstuk is slechts één van de 14 locaties in Drenthe waar je Staatsbosbeheer kunt helpen tijdens de Natuurwerkdag. Je kunt ook je handen uit de mouwen steken in bijvoorbeeld het Nationaal Park Dwingelderveld, het Quintusbos of op het Sleenerzand. En in heel Drenthe kun je terecht op nog veel meer plekken. Kijk op de website van de Natuurwerkdag 2017 voor alle locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.

Wie weet tot 4 november!

Boswachter Albert Broekman

PS: Ook na de Natuurwerkdag de handen uit de mouwen steken en de boswachter een handje helpen? Bekijk onze vrijwilligervacatures.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog