www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Bezoek de boswachterswereld op het Kuna Festival

25 juli 2018 Boswachter Hans Kruk in Drenthe

Staatsbosbeheer Zuidwest Drenthe is ook aanwezig op het Kuna Festival in het Dwingelderveld van 26 t/m 29 juli.

 Voor de tiende keer Kuna Festival

Het Dwingelderveld is dé grote stille heide van Nederland. Het is zelfs het grootste natte heidegebied van Noordwest Europa, met vooral heel veel dopheide die prachtig paars bloeit in juli. In het Dwingelderveld vind je ook veel bos en zeldzame planten- en diersoorten. Het hele Nationaal Park is ongeveer ruim 3700 hectare groot, ruim de helft daarvan wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Tegen deze prachtige achtergrond wordt dit jaar, voor de tiende keer, het Taribush Kuna Festival georganiseerd. Je vindt er muziek, theater, kunst, workshops, activiteiten, film, lekker eten & drinken voor jong en oud.

Ook dit jaar is Staatsbosbeheer weer te gast op het Kuna Festival. Voor de vierde keer op rij bouwen wij de boswachterswereld op, op het grote festivalterrein op de Marke. Evenals voorgaande jaren bieden wij weer een afwisselend programma voor jong en oud. Natuurlijk leggen wij weer het accent op natuurbeleving, creativiteit en vooral op áctiviteit! Want bij de boswachters is het spannend. Kom langs en leef je uit! Wat kan je allemaal bij ons verwachten?

In de grote Staatsbosbeheer Informatietent vind je interessante natuurinformatie, een quiz of een spel, en kan je de boswachters allerlei moeilijke natuurvragen stellen. Ook hebben wij dit jaar weer allerlei mooie natuurvondsten verzameld, waar je veel van kunt leren!

Het grootste mobiele blotevoetenpad

Het Grootste mobiele blotevoetenpad hebben wij opgewaardeerd! Je kent het natuurlijk nog van vorig jaar? Nou wij hebben er een aantal nieuwe verrassingen ingebouwd, dus kom langs en beleef het! Een andere topper van vorige jaren, het bijlsteelhangen, ontbreekt vanzelfsprekend niet. Hoe lang hou jij het vol aan zo’n gladde bijlsteel? Voorgaande jaren waren er heel wat deelnemertjes die het enkele minuten volhielden. Daag je broertje of zusje uit! Wie blijft het langst hangen? Het ziet er zo gemakkelijk uit, maar ohwee! Als je zelf aan die bijlsteel hangt valt het soms vies tegen! Versla jij de kampioen van vorig jaar?

Voor de stoere houthakkers hebben wij weer enkele bokken opgebouwd, waar je zelf een boomstam kan doorzagen. En als je een mooie niet te dikke berkenplak hebt gezaagd, mag je hem ook nog beschilderen. Zo heb je een leuke herinnering aan het Kuna Festival als je weer naar huis gaat.

Een andere creatieve activiteit is het Kabouterkopjes schilderen. Daarmee zijn wij vorig jaar gestart. Het was een groot succes, bij elkaar genomen zijn er in 2017 meer dan vijfhonderd kabouters geverfd! De Staatsbosbeheer vrijwilligers én de boswachters nodigen je van harte uit voor een bezoekje aan de boswachterswereld, want als je daar niet bent geweest, heb je écht wat gemist! Tot ziens op het Kuna Fastival in Lheebroek.

Hans Kruk, boswachter-Kuna Festival, Staatsbosbeheer.

reageren

geef een reactie

 • Piet Westbroek
  25 juli 2018 om 21:17

  Ook weer zo’n mooi initiatief. Een uitgelezen kans voor liefhebbers. Natuurlijk (beetje cryptisch) zijn deze er. ….En dan combineren met een bezoek aan het nabij gelegen schitterende rustgevende natuurkampeer terrein Lheederzand…

  Een aanmoediging uit Krimpen a/d IJssel

  • Hans Kruk
   25 juli 2018 om 21:43

   Beste Piet, wat leuk dat je altijd reageert op onze blogs! Het Kuna festival is dan ook een heel speciaal festival: tegen de natuurlijke achtergrond van het Dwingelderveld komen hier gedurende vier dagen enkele duizenden bezoekers genieten van alle activiteiten. De combinatie van kunst en natuur wordt hier op veel verschillende manieren vorm gegeven. Een belevenis op zichzelf. Dus als je in de buurt bent, moet je beslist langskomen! Een klein minpuntje: aan één dag heb je niet genoeg. Tot ziens op het Kuna Festival.

  • nvt
   26 juli 2018 om 00:34

   Geen dank. Kom graag maar de data past mij slecht. Wel notitie van gemaakt. Kijken of ik alsnog vrij kan maken.

   Overigens. Binnenkort heerlijk weekje naar Zanderdennen. Groet, Piet

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog