www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Nieuw Houten Pad van Theodoor feestelijk geopend

7 september 2021 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

de opening

Het Houten Pad van Theodoor bij Orvelte was versleten. Na 16 jaar was de keus, opruimen of geheel renoveren. Gelukkig werd het renoveren. De officiële opening was op 1 september waarbij gedeputeerde Henk Brink samen met de kinderen uit Orvelte het varkentje Theodoor heeft bevrijd uit zijn hok, waarna Theodoor de wijde wereld in trok.

Vereende krachten

huisje van Theodoor

Het leek er op dat Staatsbosbeheer geen geld zou kunnen vinden voor het opknappen van het populaire Houten Pad van Theodoor bij Orvelte. En dat in een tijd dat veel mensen, zeker mensen met jonge kinderen, grote behoefte hebben om buiten zijn. Gelukkig hebben de provincie, gemeente Midden-Drenthe en het recreatieschap geld beschikbaar gesteld voor het vervangen van de speelobjecten langs het pad. Vanaf half mei is het bedrijf Speeling druk bezig geweest met het vervangen en renoveren van alle speelobjecten op het Houten Pad van Theodoor. Dat bedrijf heeft veel ervaring met het maken van speelnatuur. Het is geen kopie geworden van wat er stond maar een geheel nieuwe invulling. Bij het plaatsen is gebruik gemaakt van bestaande, natuurlijke gegevens om speelobjecten te integreren, met respect voor de natuur.

Het Houten Pad van Theodoor bij Orvelte is helemaal vernieuwd

Kom ook naar het Houten Pad van Theodoor!

Het pad is geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar en vrij toegankelijk. Uiteraard is dit een uitnodiging om het pad zelf te komen uitproberen! De route start op de Brink in Orvelte en gaat door het prachtige Drentse landschap. Misschien een idee om de Oer’t veldroute (rode paaltjes) aansluitend te wandelen. De heide op het Reijntjesveld staat nu prachtig in bloei.

Reijntjesveld
reageren

geef een reactie

 • Piet Westbroek
  7 september 2021 om 23:45

  Wat mooi ! Bij het horen van de naam Orvelte weet je meteen dat hier ook in Drenthe er alles wordt aan gedaan om het ‘goede-van-vroeger-te-behouden’

  Dus kwam er geld beschikbaar om het pad in ere te herstellen ! Mooi en waardig !!

  • Piet Westbroek
   8 september 2021 om 21:46

   Aanvulling op eerdere/bovenstaande reactie. Verdiende nog welhaast een aanvulling. Naast wellicht ook andere Vaderlandse provincies is Drenthe zeker niet de minste waar het gaast om behoudt van cultuurgoed en verbandhoudende cultuur en natuurminnende waaden.

   Verblijven wij op onze een van onze favorieten Natuurkampeerterrein Borger dan wordt meteen de link gelegd met HET HUNEBEDDENCENTRUM VAN NEDERLAND.

   Voorts vanaf het rustieke en uiterst sfeervolle Kampeerterrein even oversteken naar het Boomkroonpad en haar uitnodigende wandelingen.

   Dit alles doen we pas na het gebruikelijke ontvangst en welkom praatje van boswachter/beheerder Martijn.

   Drenthe-wat-ben-je-mooi ! Bosrijk en uitnodigend voor een ieder die de natuur een warm hart toe draagt !!

   En dan nog niet genoeg gekregen ligt daar even verderop het Nije Hemelriek. Luieren, waden en zonnen aan een gezellige uitgegraven veilige waterplas.

   En – natuurlijk – ervoor of er na naar Orvelte met de kids naar het houten pad van Theodoor !!!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog