www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Studenten Bos en Natuur aan de slag in het Drents-Friese Wold

15 maart 2012 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Vijftig studenten MBO Bos en Natuur aan de Helicon in Velp hebben zich de eerste twee weken van maart in het Drents-Friese Wold in het zweet gewerkt. Het Nationaal Park is een geschikte plek om ervaring op te doen en inzicht te krijgen in natuurontwikkeling.

Deze praktijkstage speelde zich af in een specifiek natuurontwikkelingsproject ‘het Prinsenbos’. Het bijzondere van dit bos is dat koeien, paarden, schapen en geiten worden ingezet voor de ontwikkeling van een gevarieerd en natuurlijk bos. De studenten hebben naaldbomen gezaagd om een paar heidegebiedjes met elkaar te verbinden.

Staatsbosbeheermedewerker Martijn Stokvis heeft de groep studenten begeleid en ondersteund waar nodig. In Nationaal Park Dwingelderveld heeft de groep ook werkzaamheden uitgevoerd. Collega-boswachter Albert Henckel heeft ze meegenomen op excursie het natuurgebied in.

Boswachter Corné

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog