www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Fratelli Fiasco op bezoek bij het Buitencentrum

14 juli 2013 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Fratelli Fiasco met het gouden ei
Fratelli Fiasco met het gouden ei
Vanaf dinsdag 16 juli treedt Jean-Marie Bevort, alias Fratelli Fiasco, een aantal keren op in het natuurtheater bij het Buitencentrum in Appelscha. Jean-Marie treedt al sinds 1980 op als clown-entertainer en weet zijn publiek van begin tot eind te boeien.

De voorstelling start om 14.00 uur en kaartjes, die €2,50 kosten, zijn te reserveren bij de balie van het Buitencentrum (Tel.0516-464020). Er zijn voorstellingen op dinsdag 16, 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus. Ook tijdens het Buitenfestival op zondag 11 augustus is er een optreden, hiervoor wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het verhaal

De Dwerg
In deze voorstelling voert Jean-Marie Bevort een dwerg ten tonele. Aan de hand van deze betoverende figuur neemt hij zijn publiek mee naar een sprookjesachtige wereld, waar de natuur tot leven komt. Zoals je van een dwerg kunt verwachten spreekt hij de taal waarin alle bewoners van de natuur elkaar oorspronkelijk verstonden.

Door zijn indringende verbeeldingskracht weet hij dit over te dragen op de toeschouwers, zonder een woord Nederlands te spreken.

De dwerg komt thuis in zijn onderaardse holletje en ontdekt dat zijn tamme kraai niet in zijn kooi zit. Wanneer hij in het verlaten nest een gouden ei aantreft, besluit hij dit dan maar zelf uit te broeden. Het ei wordt al groter en groter en dan breekt het open. Een piepklein kuikentje wordt geboren en de dwerg heeft er zijn handen vol aan. Hij gaat helemaal op in zijn taak als opvoeder van het pleegkuikentje. Hij komt oog in oog te staan met een zielige oude draak om het vogeltje te beschermen. Speelt tikkertje met een vlinder die nieuwsgierig naar het kleintje komt kijken. Tenslotte waant hij zich een echte vogel, als hij blijkt te kunnen fluiten zoals alleen aan de mooiste zangvogels is gegeven.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog