www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Kinderen planten bos bij het Canadameer.

7 maart 2014 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Met de Boomfeestdag gaan we dit jaar bos planten bij het Canadameer. Woensdag 12 maart in de ochtend gaat het allemaal gebeuren. De scholen uit de wijde omgeving zijn uitgenodigd. Ongeveer 80 kinderen zijn van de partij.

Deze winter zijn er maar liefst 80.000 bomen geplant in het natuurontwikkelingsproject rond het Canadameer. De kinderen van o.b.s. de Riemsloot uit Appelscha gaan woensdag a.s. de klus afronden en de laatste bomen planten. Onder begeleiding van de boswachters van Staatsbosbeheer wordt de klus geklaard. Wethouder E. van Esch zal de kinderen toespreken en de eerste boom planten. En de boswachters verzorgen een lesje bosbeheer.

Gemeente Ooststellingwerf en Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold organiseren deze dag en gaan er een echt feestje van maken.

Boomfeestdag is landelijk initiatief en bedoeld om even stil te staan bij het belang van bomen en bos in onze leefomgeving. Het is een initiatief van de gemeenten en Staatsbosbeheer. Voor meer informatie kunt u naar de site www.boomfeestdag.nl of gemeente Ooststellingwerf

bomen planten kinderenboomfeestdag

 

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog