www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Opening Blotevoetenpad in Appelscha

24 mei 2014 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Welkom op het blotevoetenpad
Welkom op het blotevoetenpad

Op zondag 25 mei, tijdens het Fête de la Nature, wordt bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold een nieuw ontdekpad geopend. Het team van het Buitencentrum heeft in 2012 tijdens een studiereis naar België kennis gemaakt met het blotevoetenpad bij de Lieteberg in het Vlaamse Zutendaal. Hier was boswachter Fedde van den Berg zo van gecharmeerd, dat hij besloot dat er in Appelscha ook een blotevoetenpad moest komen. Samen met de vrijwilligers van het Buitencentrum heeft hij zich ingezet om een mooi en uitdagend pad aan te leggen . Het blotevoetenpad wordt op 25 mei om 14.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf. Op 25 mei is het blotevoetenpad tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

deur blotevoetenpad

Na zondag  kun je na het betalen van de toegangsprijs á €2,- je schoenen en sokken in bewaring geven bij de balie van het Buitencentrum. Je krijgt dan de sleutel voor het blotevoetenpad en voor de kraan waar je aan het einde van de route je voeten kunt afspoelen. Je kunt zelf eventueel een handoekje meenemen. Het pad is ongeveer 2 km lang en er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit betekent dat het soms glibberig kan zijn en dat deze route niet geschikt is met kinderwagens of voor mensen die slecht ter been zijn. Ook is het meenemen van een hond op deze route niet toegestaan.

Lopen op blote voeten is niet alleen erg leuk, het is ook nog eens erg gezond! Je voeten hebben wel 27.000 zenuwuiteinden, die worden gestimuleerd tijdens het wandelen. Het bevordert de bloedsomloop, is goed voor je hart, zorgt voor een betere houding en traint de spieren.

Stroop je broekspijpen op en ga op avontuur!

reageren

geef een reactie

 • Annemiek de Boer
  3 oktober 2015 om 17:50

  Ik heb nog nooit zo een saai blotevoetenpad gezien, waar zijn de steentjes, cacaodoppen, geslepen glas, schelpjes enz? Zonde van het geld, voor zo een zelfde modder en takjespad kan je in elk bos je schoenen uittrekken voor hetzelfde effect!

 • Blote voetenpad - Ecoweetjes
  30 juni 2015 om 20:46

  […] Website van het blote voetenpad in Appelscha van Staatsbosbeheer […]

 • jojo
  6 juli 2014 om 07:58

  Wat is het adres waar ik dit blotevoetenpark kan vinden

  • Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold
   27 juli 2014 om 17:05

   Het blotevoetenpad is te vinden bij het Buitencentrum in Appelscha. Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog