www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Zijn honden welkom in het Drents-Friese Wold ?

23 juni 2014 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Honden zijn zeker welkom in het Drents-Friese Wold! Wel met enige voorwaarden. In het algemeen geldt voor de meeste gebieden: honden aan de lijn. Tenzij borden anders aangeven.

Dat betekent dat in het broedseizoen van 15 maart tot 15 augustus honden niet welkom zijn op de Kale Duinen en directe omgeving. De op de grond broedende vogels zijn te gevoelig voor verstoring.

Nabij de dorpen zijn hondenlosloopgebieden waar de hond los mag. Dit betekent uiteraard niet dat honden mogen struinen of wild opjagen. Zie kaartjes.

In en rond het Canadameer zijn honden niet welkom. Het zwemwater willen we uiteraard schoon houden. Dus vandaar. Bovendien worden honden niet door iedereen gewaardeerd. Speciaal voor honden- en paardenliefhebbers is een spartelvijver gegraven. Deze ligt net iets ten noorden van het meer. Zie kaartje.

Veel wandelplezier met uw hond.

Boswachter Corné Joziasse

Gebieden met een schuine arcering zijn losloopgebieden.

Appelscha-Zorgvlied.

toegangelijkheid honden Appelscha en Zorgvlied

Diever

toegangelijkheid honden Diever

Hoogersmilde

toegangelijkheid honden Hoogersmilde

 

reageren

geef een reactie

 • Joyce Lodders
  5 september 2019 om 11:44

  Schitterend gebied. Aan iedereen is gedacht. Mooi aangelegde paden,veel afwisseling in natuur. Ik vond het wel lastig dat er door een losloopgebied ineens een fietspad loopt. Je schrikt van de snelle elektrische fietsen en het kan gevaarlijke situaties opleveren. Ook mountain bikers crossen overal dwars doorheen. Helemaal onbezorgd je hond loslaten kan dus niet. Heel jammer.
  De spartelvijver vonden wij een uitkomst. Zeker met de hoge temperaturen. Er ligt alleen wel enorm veel paardenmest. Bestaat daar ook geen opruimplicht voor?
  Kortom: enorm genoten,met een enkele kanttekening.

 • Nele Maton
  4 september 2017 om 13:02

  Jammer dat de spartelvjiver eerder een grote paardenmesthoop vijver is geworden. Daar laat ik de honden liever niet meer in zwemmen. Ze slikken namelijk ook altijd water in tijdens het zwemmen.

 • Zijn honden welkom in het Drents-Friese Wold ? – www.wilhelminahoeve.nl
  22 mei 2016 om 23:25

  […] Bron: Zijn honden welkom in het Drents-Friese Wold ? […]

  • Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold
   23 mei 2016 om 06:54

   Jawel. Kijk even op dit weblog. Daar staan kaartjes

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog