www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Wandelen zonder wifi

28 juni 2014 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Durf jij je telefoon een hele avond uit te zetten? Zonder kaart, kompas of gps door het bos te zwerven? Wanneer je dit best spannend vindt, kun je je opgeven voor de WoldTrek onder leiding van boswachter Aaldrik Pot op zaterdag 12 juli. Een unieke avondwandeling door het Drents-Friese Wold, in het licht van de volle maan, wanneer het wold haar geheimen prijsgeeft.

Volle maanexcursie

Hoeveel wilder wordt het landschap als je in het zand de pootafdruk van een das of vos vindt? In Nederland lijkt de wildernis ver weg, maar de meeste dieren kennen het begrip wildernis helemaal niet. Voor hen is alles wildernis. Vanuit die gedachte maken we een lange struintocht door het Drents-Friese Wold. Van de paden af op zoek naar sporen die dieren achterlaten. Je leert anders kijken. Welk dier is waar geweest en wat deed hij daar? Lukt het om je te verplaatsen in dat dier en het landschap door de ogen van dat dier te zien. En lukt het vervolgens weer om daar van een afstandje te bekijken? Of is je blik op de natuur of de wildernis voorgoed veranderd? En sommige van die dieren zoals ree, vos, raaf en eekhoorn laten zich misschien ook zien. Ergens in het veld gaan we rustig zitten om onder het genot van iets te eten en drinken de schemering af te wachten. Daarna lopen we in het licht van de volle maan terug naar het startpunt. Tips: stevige liefst waterdichte schoenen, rugzak met enige vrije ruimte, verrekijker, fototoestel, niet-ritselende kleding. Ook bij slechter weer gaat de WoldTrek door. Alleen bij onweer of hevige regenval wordt het afgelast.

De WoldTrek vindt plaats op zaterdag 12 juli en start om 19.00 uur in Diever, parkeerplaats Witte Bergen. De kosten bedragen €12,50 per persoon. De wandeling is niet geschikt voor (jonge) kinderen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via telefoonnummer 0516-464020 of stuur een e-mail naar drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl. Let op: het aantal plaatsen is beperkt, wacht dus niet te lang!

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog