www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

150 kinderen struinen door het Drents-Friese Wold

12 september 2014 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Vanmorgen was het eindelijk zover. 150 kinderen mochten onder leiding van boswachters, hulpboswachters en schoolleiding 3 uur lang struinen door de bossen van het Nationale Park het Drents-Friese Wold.

Aan energie en inspiratie geen gebrek. Paarden, geiten, schapen en Schotse Hooglanders lopen vrij rond en zijn een grote uitdaging om zo dicht mogelijk te benaderen. Paddestoelen, skeletten en allerlei dieren zijn gespot. Na het nuttigen van de buitenlunch stonden alweer workshops te wachten zoals eten uit de natuur, hutten bouwen en survivalen. Een leerzame ervaring voor deze leerlingen van groep 7/8 van een vijftal scholen uit de omgeving. Een ervaring hoe het is om in een echt bos te zijn. Zeg maar een wilderniservaring. De middag wordt afgesloten met een kampvuur. Uiteraard met toestemming van de brandweer.

Dit prachtige evenement wordt nu alweer voor de 3e keer geinitieerd door het IVN in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer. Een geweldig ervaring. Op naar volgend jaar!

 

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog