www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Inloopavond Hildenberg en Schapendrift goed bezocht !

26 september 2014 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Omwonenden en geïnteresseerden hebben gisteravond in De verenigingskamer in Appelscha kennis kunnen maken met de plannen van de gemeente Ooststellingwerf en Staatsbosbeheer om de beide wegen in Appelscha veiliger te maken voor het verkeer en de sociale veiligheid.

Bomen verwijderen ligt altijd gevoelig, vandaar de geboden gelegenheid hierover in gesprek te gaan met beide beheerders.  En in overleg met Plaatselijk Belang Appelscha is daarom gekozen voor een inloopavond. In een prettige sfeer zijn er vele vragen beantwoord en is het plan kritisch bekeken door meer dan 4o bezoekers.

Twee jaar geleden is de Bosberg “aangepakt” in Appelscha. En zie nu het resultaat. Dit is ook het beeld voor de Hildenberg en Schapendrift. Vanuit veiligheid kunnen we het niet laten gebeuren dat zware takken of bomen op weggebruikers vallen. Vandaar dat bomen die te dicht langs de weg staan of een risico vormen worden verwijderd.  Dit geldt ook voor de bomen aan de rand van tuinen of bij huisjes.

Hier en daar is rekening gehouden met specifieke wensen. Het zaagwerk staat in februari, nog voor de voorjaarsvakantie gepland. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de voorbereidingen en de benodigde vergunningen ed.

We houden u via de lokale kranten en dit blog op de hoogte.

Boswachter Corné Joziasse

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog