www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Cadeautjes kopen bij het Buitencentrum is een feest!

28 november 2014 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

cadeauwinkel

In de maand december breken veel mensen zich het hoofd over waar ze leuke en originele cadeautjes kunnen kopen voor de gezellige dagen rond Sinterklaas en Kerst. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha is een goed startpunt voor de zoektocht naar presentjes. Van ansichtkaart tot zeep, paraplu tot kleurboek om te relaxen, we hebben het. Natuurlijk ontbreken nestkastjes en artikelen om vogels en eekhoorns te verwennen niet. En ook aan de inwendige mens is gedacht. Heerlijke streekproducten zoals Drents-Friese Woldhoning en sap en jam van het Drents Goed  zijn hier verkrijgbaar.

Op zoek naar een cadeau voor iemand die alles al heeft? U kunt bijvoorbeeld een wandelkaart kopen van een nog niet ontdekt gebied, maar wat ook kan is een belevenis cadeau doen! Wat dacht u bijvoorbeeld van een spannende Grote 5 reeënsafari? Op maandag 22 december organiseert Staatsbosbeheer deze excursie weer. De start is om 13.30 uur in het Buitencentrum. Na een kop koffie of thee met een plak krentewegge stap u in een echte stoere Landrover en gaat u onder leiding van de boswachter het Drents-Friese Wold verkennen. Via portofoons staan de auto’s met elkaar in contact, zodat u ook ziet wat de boswachter ziet! Onderweg speurt u naar reeën en ander wild in het Wold. Wanneer het donker wordt rijden de auto’s weer rustig terug naar het Buitencentrum waar een heerlijke pan boswachterssoep klaar staat bij een kampvuurtje waar ook broodjes kunnen worden geroosterd. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een echt wildpaspoort.

Wilt u meer informatie en/of reserveren? Klik hier. Wacht niet te lang, het aantal plekken is beperkt.grote vijf

U ziet het, de keuze is reuze bij Staatsbosbeheer.

Let op: De openingstijden van het Buitencentrum zijn gewijzigd:

Tot de kerstvakantie zijn we geopend op woensdag van 11.00-16.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

In de Kerstvakantie is het Buitencentrum geopend van maandag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur m.u.v. 25 december en 1 januari.

Tot ziens in het Drents-Friese Wold!

Geplaatst door boswachter Joke van der Lei

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog