www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Een nieuw jaar

5 januari 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Een nieuw jaar om een frisse neus te halen in de natuur! De kleuren van de herfst zijn weg en de bladeren zijn gevallen. Ook de natuur krijgt een nieuwe start. Het wordt weer langer licht. Als de winter zacht blijft komen de sneeuwklokjes alweer naar boven, op sommige plaatsen hebben we al kunnen zien dat de hazelaar bloeit met zijn gele katjes en rode kroontjes op de knonieuw jaar 1ppen.Het is in deze maand januari ook een mooie tijd voor bezinning. Loslaten van wat oud was en nieuwe energie voor je plannen. Wie vindt het nou niet heerlijk om naar buiten te gaan, de wind in de haren, de mist tussen de bomen te zien, de druppels aan de takken en stilte van het bos te horen en te bedenken: Wat gaan we doen dit jaar!? Natuurlijk kunt u ook dit jaar weer de natuur in voor een dergelijke wandeling al dan niet met de boswachter voor een Stilte wandeling of een Volle maanwandeling. …Ach vooruit, nu we toch zo spiritueel bezig zijn: een mooi gedicht voor u, om het gevoel een beetje te helpen:

 

nieuw jaar 2Januari

Het grasland ligt bevroren,                         als een donzig zacht tapijt

Door mist zijn takken wit gekleurd, hangen zwaar en dik berijpt

Een treurwilg bij de vijver, hangt dromerig koud en grijs

met vastgevroren takken, weerspiegelen in het ijs

Maar in de aarde onder de sneeuw,           is de natuur al verder gegaan

Een sneeuwklokje steekt haar kopje op, kondigt straks een lente aan

                                                    (1994 M.H. Stam-van Bugnum)

De beste wensen voor het nieuwe jaar en wellicht tot ziens, in het bos!

Jeanette Stam

Beheerteam medewerker

reageren

geef een reactie

  • heremiet83
    8 januari 2015 om 12:37

    Ik heb genoten van de fraaie foto’s.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog