www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

April doet wat hij wil

1 april 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het is April!

Staatsbosbeheer maakt zich gereed voor het recreatieseizoen. Mensen gaan weer naar buiten voor een fietstocht, wandeling of buitenrit. De wandelpaden worden geschaafd, de dagrecreatieterreinen en toiletten worden schoongemaakt om iedereen prettige Paasdagen te geven. In het Buitencentrum kunt u weer terecht voor leuke activiteiten of uitgezette wandelroutes. Op vrijdagavond 3 april is er bijvoorbeeld een vollemaanwandeling. Reserveren voor deze wandeling kan via deze link. Niet alleen wij maar ook de vogels maken zich op voor de Paasdagen. Er zijn vogels die in deze tijd terug komen vanuit het zuiden. Let u vooral op de roep van de grutto en de tjiftjaf. Over paaseieren gesproken….Ook de kerkuil, de bosuil en de slechtvalk hebben hun eieren gelegd. Voor de liefhebbers van poëzie een gedicht van:

bosuil eieren
Eieren van de bosuil

April

Stralend liggen bollenvelden
Uitbundig rijk van kleur
Met overal die tinteling van frisse bloemengeur
Het vee voor het eerst naar buiten
Dartelen vrolijk in de wei
Vogels zingen luid hun lied
De winter is voorbij
Maar als de zon weer schuil gaat
Wordt het buiten koud en kil
Regen, hagel vallen neer
April doet wat hij wil

(1994 M.H. Stam van Bugnum)

Geplaatst door Jeanette de Moed-Stam

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog