www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Bereikbaarheid Buitencentrum in weekend 18/19 april

15 april 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Foto: A. Henckel

kleine bonte specht

Al een aantal weken wordt er door diverse aannemers heel hard gewerkt aan de vernieuwing van de N381, de provinciale weg van Drachten naar Emmen. Voor ons als medewerkers van het Buitencentrum is het elke keer weer een verrassing hoe de route is en op welke plekken op onze route van huis naar werk en omgekeerd er snelheidsbeperkingen van kracht zijn en hoe hard je dan mag rijden. Grote machines rijden af en aan en grote happen grond worden verplaatst of het niets is. Wat moet het fijn zijn dat dit niet meer met een schep en een kruiwagen hoeft te gebeuren 🙂

Komend weekend wordt de zaak echt groots aangepakt. De werkzaamheden die dan gepland staan, zoals het aanleggen van faunapassages, vragen een totale afsluiting van deze weg. Van vrijdagavond 17 april 18.00 uur tot maandagmorgen 6.00 uur is de N381 tussen de Venekoterkruising bij Oosterwolde en de Drentse grens dan ook afgesloten in beide richtingen. Er kan wel gebruik gemaakt worden van de oversteek vanuit Appelscha richting Elsloo en v.v. en via deze route zal het Buitencentrum dan ook gewoon het hele weekend bereikbaar zijn.
Klik op de volgende link voor een kaartje en de routebeschrijving. Omleiding naar Buitencentrum

Wild in het Wold: Spechtenexcursie op 19 april
Op zondagmorgen 19 april verzorgt boswachter Aaldrik Pot een fietsexcursie waarbij hij met de deelnemers op zoek gaat naar spechten. In het Drents-Friese Wold komen verschillende soorten spechten voor, waaronder de vrij zeldzame zwarte specht. Deze specht vind je ook in het logo van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en hij laat zich zelfs in de buurt van het Buitencentrum regelmatig zien.
Af en toe laat ook de kleine bonte specht van zich horen. Om hem te zien moet je wel veel geluk hebben. Ik heb hem hier nog niet gespot.

Foto: A. Henckel
Kleine bonte specht

Vroeger zong ik op de muziekschool al een liedje over de specht: “Zomers hoor je in het bos, rikketik tik, rikke tik tik. De specht die hamert er op los, daar zo zomers in het bos
Maar hoe kan het het nou dat die specht van al dat gehamer helemaal geen hoofdpijn krijgt? En woont er alleen een specht in zo’n prachtig spechtenhol of wordt zo’n woning wel eens gekraakt? Op dit soort vragen zal de boswachter vast een antwoord hebben.

Informatie excursie:
Zondag 19 april, 10.30-12.30 uur
Tips: eigen fiets mee en vergeet je verrekijker niet!
Kosten: €7,50 (incl. dierenpin)
Aanmelden: Tel. 0516-464020 of per e-mail drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

Tot ziens in het Buitencentrum!
Terwisscha 6a
8426 SJ Appelscha

Geplaatst door Joke van der Lei

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog