www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Ruitertocht met de boswachter

10 mei 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Als paardrijdende boswachter heb ik soms wel erg veel mazzel. Tijdens werktijd mag ik namelijk een ruiterexcursie verzorgen. De tocht op zaterdag 16 mei duurt bijna de hele dag en gaat door bos, heide en we pakken ook een stukje Oude Willem mee als de waterstand dat toelaat. De startlocatie is de parkeerplaats van het Shakespearetheater in Diever (Hezenes).

Ruiterexcursie
Dagtocht te paard door het Drents-Friese Wold

Vanmorgen heb ik met vrijwilligster Inge, eveneens gids te paard voor Staatsbosbeheer, de route vast verkend. Het belooft een leuke en afwisselende rit te worden, met halverwege een pauze waar de paarden ook wat gras kunnen eten. Neem zelf een lunchpakket mee, dan regel ik wat te drinken bij de pauzeplek.

Wil je meer informatie of wil je een aanmelding doen voor deze bijzondere excursie? Klik op de onderstaande link.

http://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/drents-friese-wold/te-paard-door-het-drents-friese-wold

Boswachter Liesbeth Koel

reageren

geef een reactie

 • helen
  16 mei 2015 om 22:06

  Het was genieten met een grote G vandaag !

 • erika
  12 mei 2015 om 11:19

  En werkt de paardrijden boswachter ook wel eens op zondag? Dan wil ik ook wel graag een keertje mee ….☺

  • Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold
   15 mei 2015 om 21:42

   Hoi Erika,

   Via het buitencentrum kan je een aanvraag doen voor een ruitertocht. Je kan dan zelf doorgeven hoelang je op pad wil en waar naartoe. Afhankelijk daarvan wordt de prijs bepaald. Als je zelf een klein groepje ruiters bij elkaar verzameld vallen de kosten wel mee.

   Groeten,
   Liesbeth Koel

 • helen
  11 mei 2015 om 21:45

  afspraak verzet, ik ga mee. tot zaterdag !

 • Elles van der Klooster
  11 mei 2015 om 07:01

  Het lijkt me fantastisch! Super dat je dit doet! Ik vind het Drents-Friese Wold hét voorbeeld voor alle Staatsbosbeheer gebieden in Nederland ten aanzien van ruitervoorzieningen. Ik heb er twee jaar geleden met heel veel plezier een aantal dagen doorgebracht en kom zeker nog eens terug!

  • Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold
   11 mei 2015 om 20:51

   Hoi Elles,
   Dank je voor de positieve reactie, er wordt erg hard gewerkt door mijn collega’s om het gebied om te vormen naar een meer natuurlijk bos. Daarbij proberen we te zorgen dat de recreant kan blijven genieten van de natuur. Deze tocht wordt nog 2 keer gegeven dus je bent van harte welkom de volgende keer.

   Met vriendelijke groet,

   Liesbeth Koel

  • helen
   11 mei 2015 om 21:05

   heel graag wil ik de volgende keer mee, wanneer is dat en kan ik me alvast opgeven? met vriendelijke groet Helen Meijer

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog