www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Fietsers veilig de N381 onderdoor!

12 juni 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Als boswachter wil je graag dat bezoekers zich veilig voelen en volop kunnen genieten van de natuur. Daar doe je je best voor.  Ook wil je dat de aanwezige dieren zich vrij kunnen bewegen en zo weinig mogelijk hinder ondervinden van wegen.

Ik vind het dan ook goed nieuws dat deze eerste fietstunnel nu gerealiseerd is. Kinderen fietsen veilig onder de N381 door. Met de werkzaamheden aan de N381 zijn ook omliggende fietspaden verbreed en in beton aangelegd. Ter hoogte van de
Kraaiheidepollen is deze fietstunnel nu realiteit. Een lang gekoesterde wens. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een waar fietsparadijs en de N381 doorkruist het natuurgebied. Fietsers hoeven straks niet meer de weg gelijkvloers over te steken. Binnenkort liggen er 2 fietstunnels en op 2 plekken gaan de auto’s onder de fietsers door.

Niet alleen fietsers hebben profijt van deze tunnel, ook dieren profiteren mee. Zo is de tunnel breed genoeg om een strook van stobben neer te leggen. Via deze stobben kunnen kleine zoogdieren de weg kruisen. Even verderop zijn faunapassages gemaakt voor dieren zoals de das.

Veilig onder de N381

Het ziet er nu nog allemaal erg nieuw uit. Over een tijdje zal de tunnel in het groen gehuld zijn.

 

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog