www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Met de boswachter te paard door het Wold

21 augustus 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Zomerse bosrit te paard
Zomerse bosrit te paard

De meeste ruiters en menners die rijden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold vinden het fijn dat er bewegwijzerde ruiterroutes zijn, zodat ze niet verdwalen. Het nadeel van de vaste routes is dat je niet komt op die plekjes waar het spannend en bijzonder is. Een enkeling gaat zijn eigen weg en komt altijd weer in de bewoonde wereld terecht.

Wil je ook eens ervaren hoe het is om hier en daar van de paden af te gaan en een stukje door de Kale Duinen te galopperen, dan ben je van harte welkom op de eerstvolgende ruiterexcursie. Deze vindt plaats op 29 augustus met vertrek vanaf het Buitencentrum in Appelscha. Het is een tocht voor ervaren ruiters en zal ongeveer 5 uur duren. Tijdens de rit vertelt de boswachter wat er te zien is in het bos. Zo kom je met een hoofd vol ervaringen en kennis terug.

Op de volgende link kan je meer informatie vinden en je zelf aanmelden. http://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/drents-friese-wold/te-paard-door-het-drents-friese-wold

Boswachter Liesbeth Koel

p.s. De N381, weg Drachten-Emmen v.v., is dit weekend afgesloten tussen Oosterwolde en Smilde. Het Buitencentrum is bereikbaar via een omleiding. Je vindt het kaartje hier

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog