www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Plukwandeling in het Drents-Friese Wold

14 september 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Kruiden en geneeskrachtige planten groeien letterlijk overal. Je vindt ze in tuinen en parken, langs oevers en fietspaden, aan de kant van de snelweg, op bouwgrond en tussen stoeptegels. In natuurgebieden als het Drents-Friese Wold komen ze volop voor en kun je er redelijk zeker van zijn dat de kruiden schoon zijn en geschikt om te gebruiken voor consumptie.
Eten uit de natuur
Eten uit de natuur

Op zaterdag 19 september organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met Herberg het Volle leven een plukwandeling in het Drents-Friese Wold. Na een korte inleiding met een kop koffie start de excursie en deelt de gids al haar kennis over de toepassingen van diverse planten en bomen. Veel kruiden zijn eetbaar en bevatten zelfs stoffen die goed zijn voor de gezondheid.
Na de wandeling ga je zelf aan de slag met het maken van een kruidenboter en aansluitend kun je genieten van een uitgebreide proeverij, bereid door Yt van der Ploeg. Zij is vermaard om de vaak verrassende combinaties in haar biologisch/vegetarische kookkunst. Kruiden spelen deze keer uiteraard een hoofdrol.

De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. De proeverij zal eindigen rond 18.30 uur. De kosten bedragen 35 euro p.p. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via deze link: Kruidenwandeling en proeverij
Voor gasten van verder weg is er de mogelijkheid voordelig te overnachten. Zie hiervoor ook bovenstaande link.

 Boswachter Joke van der Lei

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog