www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Op struintocht met kinderen door de wildernis

23 september 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Aanstaande vrijdag is het weer zover. Dan gaan kinderen uit de groepen 7 en 8 van scholen uit de directe omgeving naar buiten in het Drents-Friese Wold. Onder begeleiding van mij en mijn Staatsbosbeheer-collega’s gaan ze in groepjes uiteen en worden drie uur later ergens anders verwacht. Ze moeten dwalend en struinend hun weg vinden door het bos. Eén grote ontdekkingstocht!bos natuurlijk

Niet alleen de kinderen kijken hier naar uit. Ik ook. Ik verheug me al op het avontuur tijdens het doorlezen van de vragen en opmerkingen die de kinderen ter voorbereiding aan mij hebben gesteld.

“Bent u als boswachter wel eens door een wild dier aangevallen?” Kun je een week overleven in het bos?” Of deze: “Waarom bent u boswachter geworden?” Die vragen zeggen heel veel over de belevingswereld van kinderen. Een belevingswereld waarin wildernis, wilde dieren en overleven een grote rol spelen. En kennelijk gewoon realiteit zijn. Prachtig vind ik dat!

Ik heb ook weer scherp waarom ik boswachter ben geworden! Het Drents-Friese Wold is een robuust en groot natuurgebied waar de natuur grotendeels zijn gang kan gaan. Als je het over wildernis in Nederland hebt, dan heb je het over het Drents-Friese Wold. Kennelijk weten de kinderen uit de omgeving dat al. Aan ons boswachters de schone taak die realiteit niet alleen aan kinderen mee te geven maar ook aan volwassenen. En om te zorgen dat dit gebied nog natuurlijker en wilder kan worden. Zodat iedereen onverwachte ontmoetingen met allerlei dieren en planten kan hebben in de Drentse-Friese wildernis.

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog