www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Een knalgoede activiteit bij het Buitencentrum!

26 oktober 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Afgelopen zaterdag stonden er 2 oudere heren op het voorterrein bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Beide de 70 al ver gepasseerd, maar het kwajongensbloed stroomt ze nog altijd door de aderen. Een van hen, Andries van der Veen, is al bijna 25 jaar gids voor Staatsbosbeheer in het Drents-Friese Wold. Hij vroeg mij eind vorig jaar of hij met zijn goede vriend Johannes Meester niet eens een activiteit voor ons mocht organiseren waarbij speelgoed uit het verleden centraal kon staan.
Klapbussen wilden ze maken. Ik moest eerst navraag doen naar wat een klapbus eigenlijk is. Een ander woord voor klapbus is proppenschieter. Een instrument waarmee je elzenproppen kunt wegschieten.
Het leek mij een geweldig goed idee. Dus planden we deze activiteit in voor de herfstvakantie.

Veel belangstelling voor de demonstratie klapbussen maken
Veel belangstelling voor de demonstratie klapbussen maken

Uit de enorme belangstelling bleek dat zowel jong en oud het prachtig vinden om aan de slag te gaan met speelgoed waar geen elektriciteit aan te pas komt. De kinderen stonden geduldig in de rij te wachten tot ze aan de beurt waren om er ook eentje te kunnen krijgen. Uiteraard werden er onder het maken ervan de nodige sterke verhalen verteld. Want ook al is het een hele tijd geleden, de tijd dat deze mannen best ondeugend waren ligt hen nog vers in het geheugen 🙂

Benieuwd naar dit soort en andere activiteiten van het Buitencentrum? Klik dan op de volgende link: Activiteitenprogramma Buitencentrum

Geplaatst door Joke van der Lei

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog