www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Bosaanplant doet het goed

3 juni 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

De 80.000 bomen en struiken van diverse inheemse soorten, drie jaar geleden geplant ten noorden van het Canadameer doen het heel goed. Voormalig landbouwgrond wordt hier  omgetoverd tot een heus bos afgewisseld door grazige weiden. Het is nog pril, maar bos heb je dan ook niet zomaar. Daar gaan wel wat jaartjes overheen. Ondertussen zingen de veldleeuweriken de longen uit het lijf, jagen de buizerds op muizen en is het één grote bloemenzee. Zeldzame planten zoals Duits viltkruid en dwerg viltkruid zijn al gesignaleerd. Een genot hier even te kunnen zijn. Het is echt een stukje nieuwe natuur geworden binnen de grootse natuur van het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Het toekomstige bos is makkelijk te bezoeken vanaf de parkeerplaats Canadaweg. Via een wandelpad dwars door het gebied, langs de spartelvijver voor honden en paarden komt u bij een gegraven ven en via een bruggetje weer in het oudere bos. Even later bent u weer bij het punt waar u de wandeling bent begonnen. Een leuke en afwisselende wandeling van ongeveer 2,5 km, aangegeven als Aekingerpad.

bosaanplant Canadameer

jonge bomen boven het gras

bruggetje Canadameer

wandelroute Aekingerpad

bloemenzee

gewoon biggenkruid in bloei

Lees meer over het project in een vorig blog over natuurontwikkeling rond het Canadameer.

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

  • Piet Westbroek
    18 maart 2018 om 14:14

    Een stortvloed van informatie ! Prachtig, leerzaam, informatief. Genoeg redenen om de omgeving van oa het Drents Friese Wold (weer eens) te bezoeken.

    De natuurkampeerterreinen Borger en (dichterbij) Oude Willem nodigen ons Natuurkampeerders daartoe beslist uit. Elk terrein, ons goed bekend, heeft zo haar eigen charme.

    Nederland ‘wat-ben-je-mooi’. En met zoveel bevlogenheid van al die boswachters welken met hun ‘delende blogs’ kan dit nog slechts alleen maar aantrekkelijker worden voor natuurminnenden.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog