www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Fiets4daagse door de Drentse natuur

22 juli 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Als je op een mooie zomerse dag tijdens de Drentse Fiets4daagse door het Nationaal Park Drents-Friese Wold fietst, dan moet je toch ook wat met die natuur doen? Je wilt als goede gastheer je gasten graag wat van die natuur meegeven. Een leuke activiteit met en in die natuur dus. Natuurschilderijtjes maken was elders een succes met een grote aantrekkingskracht op kinderen. Wiet weet hier ook? Dit idee heb ik aan de organisatie van de startplaats Diever voorgelegd en zij waren meteen enthousiast. Zo gezegd zo gedaan. En donderdag de 21e was het dan zover. Een zonovergoten dag.

Samen met 2 twee vrijwilligers, Jaap van Staatsbosbeheer en Hans van de Fiets4daagse bouwden we een kraam op langs het fietspad bij de parkeerplaats van de Kale Duinen. We hebben het geweten. Vrijwel alle fietsers stapten af en liepen nieuwsgierig naar onze kraam. Na wat tekst en uitleg gingen de kinderen op pad om met de meest fantastische kunstwerken weer terug te komen. Echt heel leuk en mooi.

natuurschilderijtje.jpg 2

Natuurschilderijtjes maak je door op een stuk karton dubbel klevend plakband te plakken. En hierop kun je dan allerlei dingen uit de natuur plakken. Na afloop lagen alle schilderijtjes in de tent te kijk bij het eindpunt in Diever. En had de jury de onmogelijk taak de 9 meest uitspringende kunstwerkjes te belonen met een prijsje. Hans, Jaap en ik mochten de prijsje uitreiken.

natuurschilderijtjes

Collega-boswachter Albert Broekman had de woensdag ervoor een net zo leuke dag langs de route bij Norg. Met kinderen een dag uit de ijzertijd beleven. Hoe leefden die mensen toen? Wat konden de mensen toen wat wij nu niet meer kunnen? Hartstikke spannend. Zeker als je ook nog eens je eigen broodje mag bakken.

vlechtwerk

 

broodje bakken

Deze week stond echt in het teken van de Drentse Fiets4daagse. Want naast de bovengenoemde activiteiten reden ook nog eens bijna 800 mountainbikers door het Drents-Friese Wold. En volgens mede-organisator en campingeigenaar Raymond Beerendonck van de Reeënwissel hadden deze fietsers een prachtige beleving. “Dat je hier zolang door de natuur kan fietsen, was een veel gehoorde uitspraak. Echt geweldig.

Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer had dit jaar ook een rol als stempelpost en gezien het warme weer was het blotevoetenpad daar heel populair. Om daarna even lekker op het terras te relaxen.
Ja misschien heeft u het al opgemerkt. Staatsbosbeheer laat dus meer zijn gezicht zien tijdens de fiets4daagse. Niet zo gek eigenlijk als je weet dat er heel veel fietsers door de natuurgebieden van Staatsbosbeheer fietsen. Dan wil je graag dat iedereen die natuur dubbel en dwars beleeft. De organisatoren van de Drentse Fiets4daagse zijn het daar roerend mee eens. En dat is heel prettig samenwerken!

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog