www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Vakantiespelen, spelen in de natuur!

29 juli 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Appelscha- Vandaag is alweer de laatste dag van een geweldig fenomeen in de gemeente Ooststellingwerf.  Het fenomeen van 2 weken Vakantiespelen. Bijna 400 kinderen verspreid uit de gemeente hebben een heerlijke week in het bos gespeeld. Ik ben soms even wezen kijken en ze meegenomen op “expeditie” door het bos. Kriebelbeestje zoeken in stronken, paddenstoelen gevonden en lekker bosbessen gegeten. Hoe kan het toch dat er zoveel heuvels zijn in het bos? En zijn deze bomen geplant boswachter? En dan het verhaal vertellen hoe deze bossen van het Nationaal Park het Drents-Friese Wold zijn ontstaan natuurlijk. Geweldig om te doen.

Op expeditie, zoeken naar kriebelbeestjes

Mijn petje af voor de vele vrijwilligers die in hun vakantie de leiding hebben over de kinderen en de meest fantastische activiteiten bedenken. Echt klasse. Ga er maar aan staan. Na een week ben je kapot. Ik vroeg leidster Denise Stelling naar haar motivatie. “Het geeft een geweldig goed gevoel om samen met leeftijdgenoten activiteiten voor kinderen te organiseren zoals totemroof en ze dan zo te zien genieten” “Buiten in de natuur en met zoveel tegelijk. Echt heel inspirerend

20160718_123129

We hebben een goede samenwerking met de stichting vakantiespelen Ooststellingwerf (SVO) zoals de club formeel heet. Ieder jaar bespreken we of er nog wat gedaan moet worden aan de locatie, zoals dode takken afzagen. Of hoe we de organisatie op een andere manier kunnen helpen om 400 kinderen in contact te brengen met de natuur. Sinds vorig jaar doen 2 van onze Staatsbosbeheer vrijwilligers mee en trekken met de kinderen de natuur in of maken mooie kunstwerken van natuurlijke producten. Aan belangstelling geen gebrek.

Een Das maken van “dingen” uit de natuur met onze vrijwilliger

20160718_122613

Op expeditie

Denise: “Het is zo leuk te zien dat kinderen graag iets van de natuur willen leren” Prachtig. Volgend jaar weer Denise. Je kunt op ons rekenen!

Boswachter Corné Joziasse

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog