www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

170 vrijwilligers aan het werk op de Natuurwerkdag 2016

7 november 2016 Boswachter Liesbeth Koel in Drents-Friese Wold

ontvangst van de deelnemende natuurwerk vrijwilligers

Wat een geweldig moment om 120 glimmende kindergezichten te zien, nieuwsgierig naar wat het werk gaat worden. Met deze kinderen waren ook de nodige volwassen begeleiders meegekomen en er waren ruim 10 mensen aanwezig die zich individueel inschreven om bij het Groote Veen vrijwilligerswerk te verrichten tijdens de Landelijke Natuurwerkdag 2016.

Om 10 uur was de aftrap. Al staande op een aanhanger kon ik het veld goed overzien en uitleggen wat de bedoeling was van deze dag. Al snel waren de 5 werkploegen ingedeeld en met de groepsleider naar hun desbetreffende veld gegaan. Daar werd verteld wat het werk inhield in hun deel van het terrein. Na de uitleg ging iedereen snel aan het werk.

Het weer was prima, af en toe een waterig zonnetje zelfs. De sfeer was nog beter, elk kind was met de nodige inspanning een boompje aan het knippen, zagen of zelfs uitspitten. De cateraars Anneke en Sanne zorgden voor voldoende te drinken en om 12 uur stipt kwam de lunch aan voor iedereen.

scouts aan het werk op de natuurwerkdag
hard werkende scouts

Na een welverdiende rustpauze ging iedereen met volle moed verder, het laatste uur werd besteed met afronden van het werk. Opruimen van takken en takken bulten maken zodat insecten, reptielen en kleine dieren kunnen schuilen tijdens de winter.

Voor de kinderen was er een moment om het werk even te onderbreken. In het bos was namelijk een puzzelroute uitgezet. Door antwoord te geven op de af en toe best pittige natuurvragen, konden zij de naam onthullen van het ven waar er bij de vorige natuurwerkdag in 2015 hard was gewerkt. Na afloop mocht er toen een briefje worden ingevuld met een suggestie voor een officiële naam. De uiteindelijk gekozen naam, Spiegelpoel, zullen we bij het samenstellen van de volgende druk van de Drents-Friese Wold wandelkaart vermelden.

in de heide boompjes verwijderen
in de heide boompjes verwijderen

De Natuurwerkdag is een heel mooi initiatief om mensen naar buiten te krijgen en actief bezig te zijn. In samenwerking met de IVN afdeling Westerveld en vele vrijwilligers van Staatsbosbeheer is het een goed lopende dag geworden. Onze dank voor al het werk wat gedaan is,

Boswachter Liesbeth Koel

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog