www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Ons wilde Wold door heel Nederland te zien!

15 maart 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Het Aekingerzand/Kale Duinen door de ogen van Henk en Janetta.

Het Aekingerzand/Kale Duinen

In november 2016 ging de natuurfilm Wildernis in Drenthe van Henk Bos en Janetta Bos-Veenhoven (Nighthawk) in première in De Nieuwe Kolk in Assen. En toen volgden er 21 uitverkochte zalen! Onverbloemd spraken de beide filmmakers zich, in hun grootste productie ooit, uit om meer ruimte te geven aan natuurlijke processen in Drenthe, populair gezegd; meer wilde natuur. Het Drents-Friese Wold en het Hart van Drenthe worden vooral genoemd als voorbeeld voor die ontwikkelingen. De meeste opnames voor de film hebben Henk en Janetta in delen van deze gebieden, beheerd door Staatsbosbeheer, gemaakt. Het stuk met de bevers is in de Zoersche Landen bij de Hunze gefilmd. De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor veel zeldzame en bijzondere diersoorten zoals de boommarter (unieke opnames!), draaihals, houtsnip, zwarte specht, tapuit, maar ook vossen en staartmeesjes.
Zelf vind ik de timelapses van onze wilde bossen en het woeste Aekingerzand echt prachtig!

Een staartmeesje in nest. Foto: Henk en Janetta Bos
Een staartmeesje in nest. Foto: Henk en Janetta Bos

39 bioscopen

Slechts twee weken vertoning zorgde ervoor dat de film in de bioscoop van De Nieuwe Kolk op de 4e plaats is geëindigd van best bezochte films in 2016. Hierna was er geen ruimte meer in de jaarplanning. Maar vanwege dit grote succes is Wildernis in Drenthe deze maand opnieuw te zien in DNK. Én de film is bezig een eigen weg te vinden in de landelijke bioscoopwereld. Na de rerelease in Assen, gaat hij vanaf donderdag 16 maart in meer dan 35 bioscopen door heel het land draaien! Onder andere in Breda, Groningen en Almere, om een paar steden te noemen. Voor het gedreven filmkoppel het grootse succes tot nu toe. Wil je weten in welke plaatsen Wildernis in Drenthe te zien is, kijk dan op www.henkbos.net, en voor de specifieke tijden en kaartjes op de websites van de bioscopen.

Wist je trouwens dat Henk en Janetta ook een op de bioscoopfilm gebaseerde promo voor ons eigen NP Drents-Friese Wold hebben gemaakt? Dit is echt een kijktip voor liefhebbers van het wilde Wold. Veel kijkplezier gewenst!

Detail van de filmposter.
Detail van de filmposter.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog